abonneer nu
dossiers
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De 49-jarige Marcel Hoogerbrugge werd woensdag 20 december 2017 in zijn ...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Hoogeveen

Verzoek om uitstel deadline kunstijsbaan ligt nog niet bij provincie

Geplaatst op Thursday 22 November 2018 22:42
  • © NDC mediagroep

pinterestmail

Hoogeveen – De gemeente Hoogeveen heeft nog altijd geen officieel verzoek ingediend bij Provinciale Staten om uitstel van de deadline waarop de kunstijsbaan moet zijn gerealiseerd.

Dat bleek donderdag tijdens de raadsavond. Formeel moet de nieuwe voorziening op 1 januari 2020 gereed zijn om aanspraak te maken op de provinciale subsidie van 5 miljoen euro. Hoogeveen zegt echter ruim een jaar extra nodig te hebben voor de bouw. ‘We zijn intern nog bezig om te kijken hoe we het verzoek om uitstel het best strategisch kunnen aanvliegen bij de provincie’, verklaarde wethouder Erwin Slomp kortweg.

Aanbestedingsprocedure

De gemeente gaat ondertussen onverstoorbaar door met het uitwerken van de plannen. Op 9 november is de aanbestedingsprocedure voor de ijsbaan mét zwembad gestart. Inge Oosting, fractievoorzitter van de PvdA, liet weten onder meer hogelijk verbaasd te zijn over het feit dat de aanbesteding al is gepubliceerd, terwijl het verzoek tot uitstel bij Provinciale Staten nog niet is gedaan. Verder vroeg ze zich af of aanbesteding überhaupt al mogelijk is terwijl het programma van eisen nog niet bekend is.

'Geen onomkeerbare besluiten'

Het aanbestedingsproces bestaat uit drie fasen: de selectiefase (tot eind december), de inschrijffase (tot eind maart) en de ontwerpfase. In de ontwerpfase wil de gemeente met slechts één partij verder. Ook daarbij zet de PvdA-fractievoorzitter vraagtekens. ‘Want wat als blijkt dat die partij de plannen niet kan uitvoeren voor het geld dat ervoor beschikbaar is?’ Wethouder Slomp was helder in zijn beantwoording: ‘Met de aanbesteding nemen wij geen onomkeerbare besluiten. En blijkt het allemaal meer te gaan kosten, dan komen we terug naar de raad.’ De aanbesteding staat volgens Slomp los van het programma van eisen. ‘Het gaat er nu eerst om welke partijen geschikt zijn om de bouw van de overdekte kunstijsbaan en het zwembad uit te voeren.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.