abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Hoogeveen

De Fakkel Hoogeveen per 1 december zelfstandig

Geplaatst op zaterdag 24 november 2018 15:02
  • Teamfoto van De Fakkel. © De Fakkel

pinterestmail

Hoogeveen - Christelijke boekhandel De Fakkel viert zaterdag 1 december een klein feestje. Na een lang traject is de winkel uiteindelijk gekomen tot zelfstandigheid.

De vrijwilligersorganisatie werd voorheen geleid door een hoofdkantoor in Leeuwarden met een aantal betaalde krachten. Dit is financieel niet meer haalbaar omdat de omzetten al jaren teruglopen, onder meer omdat steeds meer mensen hun aankopen via internet doen.

Toekomstbestendig

Omdat het verdwijnen van de boekhandel een aderlating zou betekenen voor christelijk Hoogeveen wordt er door het nieuwe stichtingsbestuur hard gewerkt aan een plan om de winkel toekomstbestendig te maken.

Bestuursvoorzitter Jannes Wind: ‘De Fakkel wil een licht zijn in deze vaak donkere wereld. Die doelstelling delen we met de kerken. Als christelijke boekhandel met een ruim assortiment boeken en cadeau-artikelen, willen we een plek zijn waar christenen van alle kleuren en smaken samen kunnen komen. We vinden het heel belangrijk dat we ons gedragen weten door alle christenen en kerken in Hoogeveen en omgeving.’

De nieuwe plannen zijn nog in ontwikkeling. De verzelfstandiging is een belangrijke stap in dat project. Zaterdag 1 december is iedereen welkom aan de Van Echtenstraat 5, voor een kopje koffie of thee met iets lekkers.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.