abonneer nu
dossiers
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De 49-jarige Marcel Hoogerbrugge werd woensdag 20 december 2017 in zijn ...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Hoogeveen

Nieuw plan voormalige Wendakker-locatie is klaar

Geplaatst op woensdag 5 december 2018 16:54
  • De inloopavond over de plannen met de Wendakkerlocatie trok veel belangstelling. © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - De voormalige Wendakker-locatie heeft al heel wat stof doen opwaaien. Eerst waren er plannen voor een torenflat ,die op massaal protest van de omwonenden stuitten.

Daarna werd het voormalige pand van Cosis, waar mensen met een verstandelijke beperking werden opgevangen, door jonge vandalen in brand gestoken.

Nu is er een nieuw plan voor de locatie. Projectontwikkelaar Aedificat hield maandag een inloopavond over de herontwikkeling van dit gebied. Omwonenden werden geïnformeerd over de herontwikkeling en de geplande bouw van negen grondgebonden eengezinswoningen en tien appartementen. Projectontwikkelaar Joop Meulenkamp (Aedificat) en architect Reinier Gerritsma (Sax Architecten) waren aanwezig. Daarnaast waren ook enkele medewerkers van de gemeente aanwezig. Het gaat om het stedenbouwkundige plan. Dit plan vormt de basis voor het bestemmingsplan.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.