abonneer nu
dossiers
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Hoogeveen

Zalen De Wenning zijn weer spic en span

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 17:13
  • De biljartzaal van De Wenning ziet er na de opknapbeurt netjes uit. © De Wenning

pinterestmail

Pesse - Tot grote tevredenheid van het bestuur en de biljartvereniging, heeft De Wenning in Pesse een flinke opknapbeurt gehad. Mede dankzij het Oranjefonds, VSBfonds, Stichting 1865 Ruinen en hulp van vrijwilligers.

Eind 2017 heeft het bestuur van De Wenning de mogelijkheden onderzocht om de biljart- en vergaderzaal van het complex op te knappen en in hedendaagse stijl te brengen. De actie werd onder meer gestart vanuit de biljartvereniging, die veelvuldig gebruik maakt van de faciliteiten in De Wenning. Ook het bestuur was het een doorn in het oog dat de stoelen en tafels en de algehele inrichting in zijn geheel niet meer voldeden. Op zich niet vreemd om dat deze situatie al meer dan 20 jaar eigenlijk onveranderd was. Hier en daar was er sprake van vergaande slijtage en verminderde kwaliteit.

Tijdens het onderzoek bleek dat een aanvraag bij het Oranjefonds de eerste stap zou zijn in het hele proces van fondsenwerving. Na het indienen kwam van het Oranjefonds de vraag of ook andere fondsen meededen om het project volgens begroting te laten slagen. Dit is uiteindelijk gelukt door ook het VSBfonds en de Stichting 1865 Ruinen aan te schrijven. Beide fondsen gaven na verloop van tijd ook groen licht. De drie fondsen hebben een totaalbedrag van 25.000 euro als donatie aan De Wenning geschonken.

Dolblij

‘Het bestuur van De Wenning was dolblij met deze donaties en veel werk is verzet om te komen tot het nu bereikte resultaat’, zegt Gert Jonkers namens het bestuur. ‘En dit resultaat zou niet mogelijk zijn geweest zonder de medewerking van vele vrijwilligers die hulp hebben geboden. Het bestuur van De Wenning bedankt allen die behulpzaam zijn geweest bij deze enorme klus. Speciale dank gaat uit naar beheerder Henri Spijkerman, die alle logistieke zaken tot in de puntjes heeft verzorgd, zodat alle andere activiteiten in De Wenning toch gewoon doorgang konden vinden.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.