abonneer nu
dossiers
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De 49-jarige Marcel Hoogerbrugge werd woensdag 20 december 2017 in zijn ...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Hoogeveen

Moordverdachte in zaak Marcel Hoogerbrugge nog altijd niet uitgeleverd

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018 14:27
  • © Andre Weima

pinterestmail

Hoogeveen - De Hoogeveense die wordt verdacht van de moord op plaatsgenoot Marcel Hoogerbrugge zit nog vast in Engeland. Volgens het Openbaar Ministerie is niet bekend hoe lang het nog duurt voordat zij wordt uitgeleverd.

‘Het is afhankelijk van vele factoren of dit lang of kort is.’ Pas als de Hoogeveense op Nederlandse bodem is kan het OM verder met het verhoor van deze vrouw.

De vrouw is op 29 augustus aangehouden voor de moord op Marcel Hoogerbrugge. Het levenloze lichaam van Hoogerbrugge (49) werd donderdagavond 20 december 2017 gevonden in zijn appartement aan de Dr. Anton Philipstraat. Hij bleek met grof geweld om het leven te zijn gebracht. Aanvankelijk tastte de politie volledig in het duister. Hoogerbrugge leidde een teruggetrokken leven.

Via tv-programma Opsporing Verzocht werden tips gevraagd over zijn leven. In totaal leidde dat tot meer dan tachtig tips van mensen. Ook werd onderzoek gedaan op homo-ontmoetingsplaatsen waar Hoogerbrugge kwam. De verdachte kwam na het uitvoerige onderzoek in beeld.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.