abonneer nu
dossiers
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Hoogeveen

Overlast door jeugd: Hoogeveen zet extra camera's in

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018 15:40
  • © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - De gemeente Hoogeveen plaatst vandaag twee opvallende toezichtcamera’s plaatsen in het centrum: één bij de Tas (kunstwerk De Tas tegenover De Tamboer en Punt H) en één bij de grote kerk, naast Ziengs.

De gemeente heeft hiertoe besloten omdat een verdere stap noodzakelijk is in de aanpak tegen overlast gevende jeugd. De inzet van camera’s is één van de onderdelen in het kader van de integrale aanpak (van politie, handhaving, jongerenwerk). 'Inzetten van een camera is en verregaand middel maar momenteel noodzakelijk. Er is sprake geweest van intimiderend gedrag naar ondernemers en omstanders en passanten voelen zich onveilig', stelt de gemeente.

De overlast van de jeugd bestaat daarnaast verder uit: geluidshinder (harde muziek), afval op straat, vernielingen, samenscholing en /of zich hinderlijk ophouden. In het kader van het 'donkere dagen offensief' (preventie woninginbraken) hangen er ook posters rondom de camera’s.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.