abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Hoogeveen

Saskia Hertog is directeur Stark

Geplaatst op zaterdag 12 januari 2019 10:46
  • Alescon is niet meer, Stark is de naam. © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - Saskia Hertog is per 1 januari directeur van Stark. Saskia Hertog heeft ruime ervaring binnen de sociale werkvoorziening en de participatiewet.

In haar vorige opdracht was zij kwartiermaker bij de gemeente Zutphen voor de oprichting van een nieuw werkbedrijf. Stark is ontstaan uit de splitsing van Alescon per 1 januari 2019. De gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo gaan verder als iWerk en de gemeenten Midden-Drenthe, Hoogeveen en De Wolden vormen samen Stark.

MEER OVER DIT ONDERWERP

Leer-werkbedrijf

Stark wordt een social enterprise: een leer-werkbedrijf dat mobiliteit stimuleert en iedereen de kans geeft naar vermogen bij te dragen door te werken. De invulling daarvan kan per persoon verschillen. Voor de een geldt dat Stark een vaste werkplek is en voor ander kan Stark een ‘tussenstation’ zijn om zich verder te ontwikkelen en te bekwamen om uiteindelijk een plek te vinden elders op de arbeidsmarkt. Stark start met ruim 900 medewerkers in dienst.

Hertog: ‘Ik ga graag, samen met alle medewerkers, aan de slag om van Stark een succesvol leer-werkbedrijf te maken, immers: wij zijn stark! Samen maken we het voor iedereen mogelijk om op eigen niveau mee te doen op de arbeidsmarkt.’

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.