abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Hoogeveen

Antonia Veldhuis geeft lezing over genealogie

Geplaatst op maandag 14 januari 2019 11:15
  • Genealogie © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Hoogeveen - Antonia Veldhuis geeft op zaterdag 19 januari om 14.00 uur in de Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg een lezing voor de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV).

Als er iemand is die anderen op de goede internetweg kan helpen, is dat Antonia wel. Velen kennen haar van haar informatieve columns op de website van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV), maar ook van haar lezingen. Door haar verhalen en tips gaat er voor menig hobbygenealoog een wereld aan nieuwe mogelijkheden open. Een stamboom bestaat namelijk niet alleen uit namen en data, maar ook uit verhalen van en over voorouders. Antonia vertelt hoe dit onderzoek gedaan kan worden en hoe belangrijk het is dat (achter) op foto's informatie wordt gezet. Verder geeft ze aanwijzingen om bijna vergeten herinneringen terug te vinden en om zo de stamboom meer kleur en inhoud te geven. De toegang is gratis voor leden en niet leden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.