abonneer nu
dossiers
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Hoogeveen

Taakstraf voor 'verhaal halen' na kattenkwaad

Geplaatst op maandag 11 februari 2019 13:48
  • Pixabay © Pixabay

pinterestmail

Hoogeveen - 'Het is erg vervelend kattenkwaad. Met het gevolg dat u hier nu zit.' Twee mannen uit Hoogeveen stonden maandag voor de politierechter in Assen voor het mishandelen van twee jongeren.

De groep waarvan zij deel uitmaakten was in september vorig jaar na een feestje, op straat ‘kattenkwaad’ aan het uithalen. Volgens de groep deden ze aan ‘belletje lellen’, volgens de twee Hoogeveners werd er echter met een steen tegen het raam aangegooid. Toen de 25- en 26-jarige plaatsgenoten naar buiten renden om naar eigen zeggen verhaal te halen, mishandelde de jongste Hoogevener twee van de jongeren uit het groepje.

Een verdachte bekende mishandeling

De 15- en 16-jarigen kregen onder meer een knietje en werden geslagen. 'Ik ben te ver gegaan. Daar heb ik spijt van', verklaarde de 25-jarige man in de rechtbank. Hij heeft de mishandelingen bekend, iets wat hem siert, zo vond de rechter. De Hoogevener moet voor de mishandelingen een taakstraf van 40 uur uitvoeren.

Zijn plaatsgenoot, de 26-jarige Hoogevener, werd door de politierechter vrijgesproken. Hij bekent één van de jongeren vast te hebben gepakt, maar zegt daarbij geen geweld te hebben toegepast. 'Of de jongen door u pijn of letsel heeft opgelopen, lees ik niet in zijn verklaringen. Daarom spreek ik u vrij', legde de rechter haar vonnis uit.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.