abonneer nu
dossiers
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Hoogeveen

Henk en Rudi: een leven lang Otten Transport

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 13:36
  • Henk en Rudi Akse, vader en zoon, zijn respectievelijk 50 en 25 jaar in dienst bij Otten Transport in Hoogeveen © Andre Weima

pinterestmail

Hoogeveen - Henk en Rudi Akse, vader en zoon, zijn respectievelijk 50 en 25 jaar in dienst bij Otten Transport in Hoogeveen. Maandag werden de twee in het zonnetje gezet.

Het is februari 1969 wanneer Henk begint bij het bedrijf. De zandauto is zijn domein. Later rijdt hij nog een periode op de dieplader. Het bleek direct zijn grootste hobby. Tegenwoordig rijdt Henk de vrachtwagen gecombineerd met oplegger. Precies 25 jaar later komt zoon Rudi bij het bedrijf werken. Het is dan februari 1994. Hij begint als chauffeur en wordt later planner binnen het bedrijf.

In de familie

De twee zijn overigens niet de enige familieleden met een dienstverband bij Otten Transport. Vader Henk Wicher, de opa van Rudi, heeft in de Tweede Wereldoorlog enkele jaren bij het bedrijf gewerkt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.