abonneer nu
dossiers
De Hoofdstraat in Hoogeveen wordt de komende tijd aangepakt. Lees in dit...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Hoogeveen

Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan overval uit 2015 in Hollandscheveld

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 11:43
  • © Piet Bosma

pinterestmail

​Hollandscheveld - In de nacht van 30 december 2015 op 31 december 2015 vond een woningoverval plaats aan de Langedijk in Hollandscheveld. Er is bij deze woningoverval geschoten. De politie heeft nieuwe informatie gekregen en daarom besteedt Opsporing Verzocht vanavond aandacht aan de zaak.

'Dat er bij de overval geschoten is hebben wij destijds niet gemeld omdat dat in die tijd niet in het belang van ons onderzoek was. Op het moment van de overval waren er twee bewoners thuis. Een van hen begon te schreeuwen en met spullen te gooien. De twee overvallers vluchtten toen, zonder buit, de woning uit. Niemand raakte gewond', aldus een woordvoerder van de politie. 'Op dinsdag 5 februari werd een buurtonderzoek gehouden aan de Hollandscheveldse, Opgaande en de Langedijk. Dit hebben wij net na de overval ook gedaan, maar gezien de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek bezoeken we omwonenden nogmaals.'

Uitzending

Vanavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan deze woningoverval. De uitzending is rond 20.30 uur te zien op NPO 1. Morgen is de herhaling te zien op NPO 2 omstreeks 11.40 uur.

Tips

'We zijn ons er van bewust dat het erg lang geleden is maar dat betekent niet dat wij niet alsnog graag deze zaak op willen lossen. Heb je in het verleden nog niet met ons gesproken maar heb je toch informatie voor ons over deze zaak? Laat het ons weten. Het kan natuurlijk ook dat je in de afgelopen jaren een keer iets hebt gehoord over deze overval, we horen het graag. Tijdens de uitzending kun je gratis bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. We zijn uiteraard ook te bereiken via ons reguliere politienummer 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Misdaad Anoniem via 0800-7000.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.