abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Hoogeveen

Belevingsbos doet mee aan NLDoet

Geplaatst op donderdag 14 maart 2019 13:39
  • Het tweede insectenhotel in het belevingsbos is vorige week ingericht. © Belevingsbos Noordscheschut

pinterestmail

Noordscheschut - Het belevingsbos in Noordscheschut doet zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur mee aan NLDoet.

Een jaar nadat het startschot is gegeven door Wethouder Jan Steenbergen om aan de slag te gaan met het bos, gelegen aan de oostkant van Noordscheschut, zijn er al heel wat werkzaamheden verzet. Ook zijn er verschillende school natuurmiddag georganiseerd en heeft de werkgroep in november aan de landelijke Natuurwerkdag meegedaan.

Maar er zijn nog vele wensen en klussen te realiseren en door mee te doen aan de NLDoet dag hoopt de werkgroep vanuit het dorp op vele handen om de klusjes te klaren. Zo wordt er gestart met het opruimen van zwerfafval. Vervolgens worden er boompjes geplant rondom de waterberging en kikkerpoel. Kinderen kunnen nestkastjes in elkaar zetten. Deze worden direct opgehangen in het bos. De kastjes zijn geschonken door IVN.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Paula Benjamins-Terpstra – plmbenjamins@hetnet.nl of 06 – 174 510 66

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.