abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Hoogeveen

VVD wil snelweg bij Hoogeveen verbreden

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019 07:11
  • De A28. © Persbureau Meter

pinterestmail

Hoogeveen - Aan beide zijden van de A28 tussen Hoogeveen en Meppel een extra rijbaan. Dat is volgens de VVD Drenthe de oplossing voor het dichtslibben van deze verkeersader.

De A28 is een belangrijke snelweg voor het vrachtverkeer naar Noord-Europa. VVD-Statenlid Johan Baltes: ‘Nu al is Zwolle - Meppel in beide richtingen driebaans. Dat moet wat ons betreft worden doorgetrokken tot minimaal Hoogeveen.’

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Statenover de toenemende files op de A28 tussen Meppel en Hoogeveen. Het is niet voor het eerst dat de politiek pleit voor de aanpak van de A28-bottleneck nabij Hoogeveen. In 2017 pleitte de ChristenUnie in een Kamerdebat voor een onderzoek naar oplossingen. Waarna de Kamer minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) aan het werk zette.

De VVD wil hierover nu ook een lobby richting Brussel starten. De Drentse liberalen willen daarin graag samen optrekken met Transport en Logistiek Nederland, de andere provincies en het Rijk.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.