abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Hoogeveen

Zeer kalm weer op verkiezingsdag

Geplaatst op zaterdag 16 maart 2019 08:32
  • © Pixabay

pinterestmail

Regio - Zon, stapelwolken en weinig wind, dat kunnen we verwachten aanstaande woensdag. De kans op een bui is erg klein en daardoor komen we vrijwel zeker droog aan op het stembureau.

De dag begint fris, met in het binnenland een graadje vorst. In de middag wordt het 11-13 graden en dat is voor maart heel normaal, aldus Weeronline.

Het weer verandert begin volgende week radicaal. Uitgestrekte wolkenvelden met regelmatig een flink regengebied en een harde wind behoren na het weekend tot het verleden. De wind is vanaf dinsdag zwak en wordt in de middag hooguit matig van kracht. Hierdoor hoeven we geen rekening te houden met mogelijke zware windstoten.

Wie het echt vervelend vindt om door de regen naar het stemlokaal te gaan heeft deze verkiezingen weinig te vrezen. De kans dat een enkele bui ontstaan is erg klein. Het weerbeeld bestaat uit zonnige perioden en stapelwolken. Vooral het noorden maakt kans op wolkenvelden vanaf zee en dan blijft het grijs.

Normale temperaturen

Verkiezingsdag start koud met in de nacht vooral in het binnenland een graadje vorst en aan de grond vriest het op grote schaal. In het westen is het met 1-4 graden in de vroege ochtend iets minder koud, maar ook daar is lokale vorst niet uitgesloten. In de middag wordt het 11-13 graden. Daarmee is het temperatuurverloop heel normaal voor een maartse dag.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.