abonneer nu
Human Interest

Meer reuring gewenst op vliegveld

Geplaatst op Tuesday 13 February 2018 11:53
  • Vliegveld Hoogeveen. © Xandro Media

pinterestmail

Hoogeveen - Penningmeester John van Dorp en havenmeester Freek Dijkstra willen de tijd nemen om het vliegveld letterlijk en figuurlijk ‘tot grotere hoogtes te brengen’.

Tijdens een bezoek van Gemeentebelangen aan het vliegveld deden zij hun plannen uit de doeken. De leden waren door het bestuur van de stichting Vliegveld Hoogeveen uitgenodigd.

Stichting Vliegveld Hoogeveen wil naar een beter gebruik van het vliegveld, naar meer reuring en meer inkomsten. Een goede baan om te landen en weer op te kunnen stijgen is van essentieel belang voor een vliegveld. Deze baan moet nodig aangepakt worden. Drainage van het terrein is bijvoorbeeld een wens en de baan zou ook verstevigd moeten worden omdat deze heel vaak erg drassig is.

Men ziet kansen voor Hoogeveen om uit te breiden als vliegveld voor parachutisten. ‘We hebben nu jaarlijks 6000 sprongen van de paraclub Eelde-Hoogeveen. We zouden hier wel een verdubbeling van het aantal parasprongen kunnen krijgen, omdat Teuge als Nationaal Paracentrum wordt dwarsgezeten door de uitbreiding van Lelystad en de aanvliegroutes.’

Uitwijken

Bovendien wil de overheid dat vliegveld Lelystad de uitwijkluchthaven wordt van Schiphol voor wat betreft vakantievluchten. Dan is er geen ruimte meer voor alle kleine luchtvaart op Lelystad, zoals voor historische vliegtuigen. Die kunnen dan mooi naar Hoogeveen komen. Het bestuur van het vliegveld gaat nu een nieuwe toekomstvisie opstellen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.