abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Ook Zesde Zintuig: meer onderzoek naar Willeke Dost

Geplaatst op vrijdag 23 oktober 2009 10:09
mail

Koekange - De bevindingen van paragnosten in het RTL4-programma Het Zesde Zintuig zijn volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens, die betrokken is bij het programma, reden om het onderzoek naar Willeke Dost weer te openen. 'Als we het goed willen doen, moeten we meer onderzoek doen', stelde hij nadat tevergeefs op twee plekken in een bosperceel gezocht was naar het lichaam van Willeke Dost.

Willeke Dost verdween in de nacht van 14 op 15 januari 1992 spoorloos uit de boerderij van haar pleegouders Piet en Herna Mulders in Koekange. Onderzoek leverde niets op en dit jaar werd besloten te bekijken of het zinvol is het onderzoek te openen. Alle informatie werd geïnventariseerd en de politie Drenthe heeft inmiddels besloten dat er nieuw onderzoek wordt gedaan. Het Zesde Zintuig pakte de zaak ook op en liet de drie paragnosten Petra, Tessa en Ingomar aan het werk bij de boerderij waar Willeke woonde. De paragnosten waren er over eens dat 'het niet goed voelt'. De bevindingen van Tessa en Ingomar hadden veel gelijkenis. Beiden voelden dat Willeke Dost op gewelddadige wijze om het leven is gebracht en in een bosperceel op zo'n zeshonderd meter afstand van de boerderij is begraven. Volgens Ingomar is dit door een jonge en oudere man gedaan. Het programma liet speurhonden zoeken naar sporen en deze kwamen uit bij een plek waar momenteel hout ligt opgeslagen. Hier werd op twee plekken onderzoek gedaan door specialist in het bergen en identificeren van stoffelijke resten Harry Jongen, ook bekend als de Neus, maar zonder resultaat. De ontwikkelingen werden op afstand gevolgd door Anneke Mioch, de moeder van Willekes vriendin Geke uit Staphorst, en Willekes tante en nichtje Klaasje en Hannita Wopken. Zij herkenden veel in de woorden van de paragnosten, die erop wezen dat de inmiddels overleden pleegvader een rol zou hebben gespeeld in de verdwijning van Willeke Dost.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers