abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Regio

Mooi Wark komt met bierlucht

Geplaatst op maandag 1 juni 2015 12:50
  • Mooi Wark op Horecadagen © Esselien de Groot Taaltotaal

pinterestmail

Regio - Het lijkt een kop met weinig nieuwswaarde, maar het tegendeel is waar. Mooi Wark komt namelijk met een bierlucht alleen deze keer gevangen in een flesje.

De luchtverfrisser werd speciaal voor Mooi Wark ontwikkeld en is tijdelijk en exclusief verkrijgbaar bij de nieuwe single Dörst die vrijdag 5 juni uitkomt. ‘k Heb dörst, ik heb zo’n dörst. Die tekst kan maar van één band afkomstig zijn. Denk daar een paar flinke gitaarpartijen en de rauwe stem van zanger Bert Koops bij en je weet het zeker: dit is het werk van Mooi Wark.

‘We hebben ook gewoon altijd dörst’

Bert: “Dörst is op de ouderwetse manier tot stand gekomen. In het oefenhok met een biertje erbij. Samen een beetje klooien met tekst en melodieën, dat werkt bij ons het beste. Dan krijg je 100% Mooi Wark. In dit geval was er weinig fantasie nodig, want we hebben ook gewoon altijd dörst.”

Eerste single van het nieuwe album

Dörst is de eerste single van het nieuwe album dat voor volgend voorjaar gepland staat. Inmiddels liggen er al meerdere nummers klaar. Bert: “Het begint vaak met een kreet. Iemand, meestal is dat bassist William, roept wat en een ander springt erop in. Als we er vervolgens zelf kippenvel van krijgen, dan weten we dat het een goed nummer is.” De single Dörst, inclusief de luchtverfrisser met biergeur, is vanaf vrijdag 5 juni verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.mooiwark.nl of www.cdhal.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.