abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Regio

Dorpskern Ruinerwold krijgt duurzame verlichting

Geplaatst op zaterdag 30 april 2016 10:39
  • © Lea Prins

pinterestmail

Ruinerwold - De dorpskern in Ruinerwold wordt vanaf maandag 2 mei voorzien van nieuwe straatverlichting.

De verlichting bestaat uit een klassiek armatuur dat door de bewoners zelf gekozen. Er worden zo'n zestig armaturen met bijpassende masten geplaatst. De lantaarnpalen hebben LED-verlichting en bewegingssensoren die zorgen voor een energiereductie van 80 tot 85 procent. Laat op de avond wordt het verlichtingsniveau gedimd. Mocht een auto, fietser of voetganger passeren dan gaat de verlichting feller branden.

Het (ver)plaatsen van de lantaarnpalen wordt door Dynniq uitgevoerd en neemt zo'n twee weken in beslag. De nieuwe straatverlichting is onderdeel van de herinrichting van de dorpskern. Het is een overheidsparticipatieproject voor en door de inwoners van Ruinerwold. De door Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen samengestelde projectgroep selecteerde vijf armaturen. Een proefopstelling langs de straat werd gerealiseerd en aan de bewoners werd gevraagd hun favoriet te kiezen. De meeste stemmen gingen naar de klassieke variant.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.