abonneer nu
dossiers
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Hoogeveen en het Comité Actie voor Bethesda maakt zich grote zorgen ove...
Regio

Dorpskern Ruinerwold krijgt duurzame verlichting

Geplaatst op zaterdag 30 april 2016 10:39
  • © Lea Prins

pinterestmail

Ruinerwold - De dorpskern in Ruinerwold wordt vanaf maandag 2 mei voorzien van nieuwe straatverlichting.

De verlichting bestaat uit een klassiek armatuur dat door de bewoners zelf gekozen. Er worden zo'n zestig armaturen met bijpassende masten geplaatst. De lantaarnpalen hebben LED-verlichting en bewegingssensoren die zorgen voor een energiereductie van 80 tot 85 procent. Laat op de avond wordt het verlichtingsniveau gedimd. Mocht een auto, fietser of voetganger passeren dan gaat de verlichting feller branden.

Het (ver)plaatsen van de lantaarnpalen wordt door Dynniq uitgevoerd en neemt zo'n twee weken in beslag. De nieuwe straatverlichting is onderdeel van de herinrichting van de dorpskern. Het is een overheidsparticipatieproject voor en door de inwoners van Ruinerwold. De door Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen samengestelde projectgroep selecteerde vijf armaturen. Een proefopstelling langs de straat werd gerealiseerd en aan de bewoners werd gevraagd hun favoriet te kiezen. De meeste stemmen gingen naar de klassieke variant.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.