abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Treant presenteert plan over nieuw centraal ziekenhuis in Drenthe

Geplaatst op woensdag 18 april 2018 11:01
  • © Treant Zorggroep

  • Scheper ziekenhuis in Emmen. © Treant

pinterestmail

Hoogeveen / Emmen / regio - Een nieuw ziekenhuis op een centrale plek in Drenthe, terwijl het huidige Scheper Ziekenhuis Emmen, Bethesda Hoogeveen en Refaja Stadskanaal dagklinieken worden. Dat staat in de regiovisie van Treant Zorggroep die woensdagochtend is gepresenteerd.

Met dat plan wil het bestuur de komende tijd aan de slag. '90 procent van alle zorg blijven we aanbieden op de drie ziekenhuislocaties. Dit betreft bijvoorbeeld poliklinische zorg, diagnostiek en nazorg', zegt bestuursvoorzitter Carla van de Wiel.

'We zien uit naar een constructief debat'

In de regiovisie staan gedachten en overwegingen. 'Dit is het verhaal waar wij in geloven, waarmee wij denken dat we patiënten in onze regio op een goede manier van zorg kunnen blijven voorzien. Die keuzes maken we niet alleen, dat doen we samen met onze medewerkers en onze omgeving. Deze concept regiovisie is wat ons betreft het begin van dat gesprek. We zijn nieuwsgierig naar reacties van collega’s en onze omgeving en verwachten de regiovisie voor de zomer definitief vast te kunnen stellen. We zijn benieuwd naar de reacties en aanvullingen van eenieder en zien uit naar een constructief debat.'

In de regiovisie staat dat Intensive Care in Emmen blijft, evenals twee Acute Zorg Afdelingen in Hoogeveen en Stadskanaal.

De regiovisie is hier te lezen.

Verloskunde en kindergeneeskunde

Treant maakt al plannen over het samenvoegen van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde. De kinderafdeling in Emmen is tijdelijk gesloten, maar mogelijk komen de kinderafdelingen van de drie locaties op één of twee locaties. Emmen maakt daarop de grootste kans; dit voorjaar volgt het besluit.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.