abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Regio

Jongeren beheren natuur op Dwingelderveld

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 10:50
  • © Ans Lutgerink

pinterestmail

Dwingeloo - Junior Rangers zijn jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die in een Nationaal Park actief zijn in en voor de natuur. Ook op het Dwingelderveld is een groep Junior Rangers actief. Zij komen elke maand op de zaterdagochtend tusen 9.00 en 12.00 uur bij elkaar om samen de natuur te beleven.

De begeleiding van Junior Rangers Dwingelderveld is in handen van IVN Westerveld en IVN Hoogeveen. Een flink deel van de activiteiten bestaat uit werken in de natuur. Het lijkt daarin op het werk van de boswachter. Plaggen, struiken en bomen omzagen, nestkasten schoonmaken en de struiken op adderwal terugzetten.

Adoptieterrein

In de winter werd er een kijkje genomen bij het Astron, in het voorjaar werd er vroeg gevogeld en er is een adoptieterrein verkend dat door de jongeren zelf onderhouden mag gaan worden. Er wordt ook elk jaar een kamp gehouden.

Geïnteresseerde jongeren die zich thuis voelen in de natuur en die meer willen weten van de achtergrond van het natuurgebied kunnen met hun ouders op zaterdagochtend 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur langskomen bij de schaapskooi van Natuurmonumenten, bereikbaar vanaf een zijweg van de Spierigerweg.

Voor meer informatie: www.juniorrangers.nl. Voor vragen of aanmelden: a.lutgerink@ad-eco.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.