abonneer nu
dossiers
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Lees hier alle nieuwtjes over het internationale Hoogeveen Schaaktoernooi.
Vind hier alle artikelen over de Open Bedrijvendag in Hoogeveen.
Regio

Drentse thriller ‘De Paddenvanger’ geïnspireerd door Scandinavische thrillers

Geplaatst op zondag 10 juni 2018 12:31
  • © Zomerzinnen

pinterestmail

Beilen - De Klaassteenweg in Marwijksoord zal nooit meer dezelfde zijn. Op 14 juni, midden in de ‘spannende boeken weken’, presenteert Anne Doornbos zijn nieuwste boek ‘De Paddenvanger’. Een viervoudige moord in de mooie omgeving van Rolde vormt het begin van een spannende reeks gebeurtenissen in de Drentse thriller De Paddenvanger van Anne Doornbos.

Het boek, uitgegeven door Stichting Het Drentse Boek, is lekker leesbaar en past prima in de vakantiekoffer, stelt de stichting.  De plaats van het misdrijf aan de Klaassteenweg in Marwijksoord is zo aan te wijzen. En dat geldt voor meer onderzoeksplaatsen.

Vier tegendraadse pubers

De Paddenvanger is een speurdersroman van flinke omvang waarin de lezer direct door het verhaal wordt gepakt en wordt uitgedaagd mee te denken met de rechercheurs bij het oplossen van een moord op vier tegendraadse pubers. Na een nacht stappen rijden zij in een zwarte Golf hun straf tegemoet. Een wrede straf voor een laffe daad. De politie staat voor een raadsel, er zijn slechts enkele aanknopingspunten; wat vossenharen op een open raam, een dronkemansruzie en een raadselachtig appje over een kikker. Daar moet het rechercheteam van Freek Rossing het mee doen. Is er sprake van een ruzie, gaat het om milieuactivisten of misschien een afrekening in het drugscircuit?

Voeg daarbij nog de ingewikkelde privé-situatie van de ietwat nurkse maar in wezen goedhartige inspecteur Rossing en het mag duidelijk zijn dat hij zijn handen vol heeft aan deze zaak.

Wallander en Sarah Lund

Anne Doornbos (Erica 1948) liet zich voor De Paddenvanger inspireren door spannende politieboeken over Zweedse inspecteurs zoas Wallander of Sarah Lund. Van Doornbos verschenen al gedichten in de bundels Een eerder laand en In nachten dat ik naost joe lig en verhalen in Dèenken an een zebra en het boekenweekkedo Vremd volk.Anne Doornbos is verder betrokken bij diverse culturele en literaire projecten.

De Paddenvanger is vanaf 15 juni te koop voor € 14,95 bij de boekhandel, bij het Huus van de Taol in Beilen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.