abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Regio

Weer een honderdjarige in Ruinen

Geplaatst op zondag 10 juni 2018 20:23
  • Felicitaties voor Grietje Pereboom van burgemeester Roger de Groot. © Gerrit Boer

pinterestmail

Ruinen - Het dorp Ruinen en omgeving is blijkbaar enorm gezond, want zondag is er weer een honderdjarige bijgekomen. Grietje Pereboom-Dassen vierde de hele dag feest, ‘s morgens in haar woning en ‘s middags bij hotel Kuik aan de Brink. Ze was getrouwd met Jan Pereboom en woonde altijd in Oldemarkt. Haar man overleed in 1993, twee jaar later verhuisde ze naar Ruinen omdat haar dochter daar ook woonde. Jan en Grietje kregen een zoon en een dochter, daarna drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Ze is nog goed bij de tijd, volgt het nieuws op de voet en breit nog heel wat af. Op haar verjaardag kreeg ze nog een pakket om sokken te breien.

Grietje Pereboom woont nog zelfstandig in een appartement aan de Jan Wierengaweg en redt zich, met wat thuishulp, nog prima. Ze is ook nog steeds lid van de Openbare Bibliotheek en leest aardig wat boeken. De dag van gisteren was druk, maar een middagslaapje deed wonderen. In de ochtend kwam burgemeester Roger de Groot op bezoek, het middagfeest duurde tot tegen acht uur. Om de dag af te sluiten, besloot Grietje nog even televisie te kijken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.