abonneer nu
dossiers
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Hoogeveen en het Comité Actie voor Bethesda maakt zich grote zorgen ove...
Regio

Aandeelhouders WMD willen meer informatie over jaarrekening

Geplaatst op maandag 11 juni 2018 20:15
  • Waterleiding Maatschappij Drenthe. © WMD

pinterestmail

Regio - De aandeelhouders (provincie en gemeenten) willen meer informatie van de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) voordat zij akkoord gaan met de jaarrekening. Dat meldt RTV Drenthe.

De provincie en de gemeenten willen met name meer informatie over boekhoudkundige aanpassingen als de afschrijvingstermijn voor het waterleidingnetwerk in de grond. Deze aanpassing zou consequenties kunnen hebben voor de investering in nieuwe leidingen en vervanging van oude asbestleidingen.

De prijs voor water gaat in het voorstel van de directie een heel klein beetje omhoog. Wel moet er meer vastrecht betaald worden. Dat is nodig om ook in de toekomst in nieuwe waterleidingen en zuiveringsinstallaties te kunnen investeren.

De directie van de WMD moet binnenkort met nieuwe informatie komen voor de aandeelhouders. Dan pas nemen ze een definitief besluit over de jaarrekening. Wanneer dat zal zijn is niet bekend. 

Indonesië, een slepende zaak

Vandaag is achter gesloten deuren ook over de (voormalige) activiteiten in Indonesië gesproken. De WMD heeft in het verleden een miljoenenverlies geleden heeft in Indonesië. Dat komt volgens het nutsbedrijf door onvoorzichtig handelen van een voormalig directeur. De aandeelhouders, raad van commissarissen en WMD bekijken of ze de oud-directeur aansprakelijk kunnen stellen voor de verliezen. 

Lees meer over de activiteiten in Indonesië in het dossier. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (3) Plaats een reactiereacties
profielfoto
11 Jun 2018 22:11
. Emmertje.
En wie heeft de directeur van het WMD dan zoveel bevoegdheid gegeven dat hij op eigen houtje miljoenen investeringen mag doen? Het lijkt me verstandiger dat de RvC de hand in eigen boezem steekt.
profielfoto
12 Jun 2018 08:13
Klaas 63 pp
Schandalig dat er zo wordt omgegaan met geld dat opgebracht is door burgers om aan de belangrijkste eerste levensbehoefte te voor zien. En in mijn ogen lopen de schuldigen nog steeds ongestraft door het leven te gaan.
profielfoto
12 Jun 2018 13:18
w ieke
Klaas 63 pp. Dat lopen er zoveel van die fraudeurs uit de politiek. Die krijgen geen straf voor hun oneerlijkheid en het stelen van burger-geld. Die krijgen zo snel mogelijk een nieuwe goed betaalde baan weer of een lange wachtgeld.
Kijk naar Klaas Dijkhof, liegen en bedriegen maar hem wacht, als Rutte het klaar krijgt, weer een goed betaald baantje. En al deze zaken worden achter gesloten deuren behandeld, kun je al uit opmaken dat ook dit niet eerlijk gaat.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.