abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Regio

Kans op gladde wegen dinsdag door regen

Geplaatst op maandag 9 juli 2018 11:09
  • Asfalt. © Pixabay.com

pinterestmail

Regio - Voor het eerst sinds lange tijd valt morgen regen en dat kan resulteren in gladde wegen. Doordat het wekenlang droog is geweest zijn de wegen vervuild. Dit meldt Weeronline.nl.

Veel wegen hebben een zwarte aanslag veroorzaakt door onder andere olie en rubber. Zodra de wegen goed nat worden kan dit een glad filmlaagje vormen op het wegdek. Vooral motorrijders en fietsers doen er goed aan om voorzichtig te zijn in de bochten.

Zeer lokaal zou vandaag al een klein beetje regen of motregen kunnen vallen. Wolkenvelden breiden zuidwaarts uit over het land en uiteindelijk kan vooral in het noorden een klein beetje motregen vallen. Waarschijnlijk wordt de weg daarbij nog niet nat genoeg om gladheid te veroorzaken, maar het is niet uitgesloten.
 
Morgen valt op veel plaatsen lichte regen. De regen kan in combinatie met vuil op de weg gladheid veroorzaken. In de ochtend valt vooral in het noorden, midden en oosten wat regen. ’s Middags wordt het in het noorden grotendeels droog en regent het vooral in het midden, zuiden en oosten.

Regen is druppel op gloeiende plaat

De regen zal aan de droogte geen einde maken. Op de meeste plaatsen valt slechts een paar mm. In het oosten valt plaatselijk circa 5 mm. Na morgen is het bovendien weer langdurig droog. Pas na het komende weekend is er weer kans op een enkele bui. Neerslaghoeveelheden die een einde aan de droogte kunnen maken worden vooralsnog niet verwacht.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.