abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Regio

Bestuurders Emmen hoeven niet op te draven in zaak No Surrender

Geplaatst op Tuesday 10 July 2018 10:40
Laatste wijziging: 10 July 2018 11:27
  • De persconferentie van No Surrender. Henk Kuipers zit in het midden. © Rien Kort

pinterestmail

Emmen – Oud-burgemeester Cees Bijl en wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen hoeven niet te getuigen in de zaak rondom No Surrender. Dit heeft de rechtbank in Groningen dinsdag beslist.

Advocaat Roy van der Wal diende op 22 juni namens voormalig No Surrender-baas Henk Kuipers het verzoek bij de rechtbank in, omdat deze gemeentebestuurders konden verklaren dat er jarenlang een goede verstandhouding was tussen de gemeente en de motorclub. De rechtbank vindt een dergelijke verklaring niet relevant.

Arends was loco-burgemeester toen de gemeente in 2017 besloot het clubhuis van No Surrender in Emmen te sluiten, vanwege drugs en geweld. Kort daarop werd Arends bedreigd en dook hij drie weken lang onder. Kuipers, maar ook Theo ten V. (54) uit Klazienaveen, Rico R. (41) uit Hulst en Klaas Otto (51), worden door het Openbaar Ministerie gezien als de leiders van een criminele bende.

Henk Kuipers legde afgelopen vrijdag zijn functie als Captain binnen de club neer. Hij is ook geen lid meer van No Surrender. Volgens zijn advocaat kan Kuipers het leiderschap binnen de celmuren niet uitoefenen (ADP).
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.