abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Publiek in Ruinen is gek op de Wilde Wietse

Geplaatst op donderdag 9 augustus 2018 13:39
  • Klopjacht op de Wilde Wietse geslaagd: hij belandt in een varkenskooi. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Klopjacht op de Wilde Wietse in volle gang. © Artizzl Media / Peter Nefkens

  • Klopjacht op de Wilde Wietse in volle gang. © Artizzl Media / Peter Nefkens

pinterestmail

Ruinen - Het gaat steeds als volgt: om kwart over zes is het nog leeg voor de Mariakerk, om half zeven nemen de eerste belangstellenden positie in en weer een kwartiertje later staat het rijen dik met publiek. Een flinterdun verhaal over De Wilde Wietse wordt op z’n mooie manier gebracht, dat iedereen aan het eind van de episode benieuwd is hoe het er de week daarna aan toegaat op het Brinkfestijn.

Woensdagavond werd de Wilde Wietse door boeren met stokken en boerinnen met mattenkloppers gevangen genomen en in een varkenskooi, op een wagen dat door en paard werd voortgetrokken, afgevoerd naar de gevangenis in Assen. Het publiek genoot ervan, van de wild grommende Wietse en het verhaal dat Hennie Kuijer erbij vertelde. Niet alleen leuk om naar te kijken, ook leerzaam voor de toeristen, maar ook voor de eigen inwoners. Met de mensen van de stichting ZZWD waren ook de ouderen van Ruinen uitgerukt om dit toneelspel te aanschouwen.

De Wilde Wietse werd vroeger altijd gepest en besloot dat het tijd was voor wraak. Hij maakte Ruinen behoorlijk onveilig, verstoorde een bruiloft en de Jennechiesmarkt, maar stal en passant ook worsten uit de slagerij. Typisch gevalletje van een druppel die de emmer voor de veldwachter deed overlopen. Wietse werd te grazen genomen en zal nu volgende week berecht worden, uiteraard weer voor de Mariakerk. Misschien weet hij wel te ontsnappen, misschien krijgt hij ook wel een werkstraf of tbs opgelegd. En misschien eindigt het een week daarna in de slotaflevering allemaal wel weer goed, als de wildeman een Wilde Wilhelmina weet te vinden. Feit is dat Ruinen en het publiek nog twee keer een aflevering van De Wilde Wietse krijgt voorgeschoteld, steeds tijdens het Brinkfestijn om 18.45 uur. Dat festijn zelf begint al om 14.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.