abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Regio

Dronkenmansgeintje met trekker is goed voor 40 uur werkstraf

Geplaatst op vrijdag 10 augustus 2018 10:12
  • © Pixabay

pinterestmail

Stuifzand – Een 48-jarige man uit Stuifzand kreeg vrijdag een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur opgelegd voor het stelen van een trekker. Dat bepaalde de rechtbank in Assen.

De eigenaar van de trekker, een vrouw uit Stuifzand, ontdekte tijdens het grasmaaien in juni 2015 dat een trekker en een aanhangwagen met tractorbanden niet meer op haar erf stond. Op het achterpad dat van haar woning naar de hoofdweg van Stuifzand leidt, ontdekte zij bandensporen en ze besloot daarop navraag te doen in de buurt. Diverse buren vertelden haar dat ze de trekker een paar dagen geleden voorbij zagen rijden. Een buur wees op de woning van de 48-jarige man.

Bij diens woning ontdekte de vrouw de trekker met de aanhangwagen en ze besloot samen met haar zus verhaal te halen bij de verdachte. De twee beschuldigden de man van diefstal. Volgens de vrouw werd de man de grond kennelijk te heet onder de voeten, want hij vluchtte met zijn twee dochters naar de eerste verdieping van zijn woning.

De politie, die kort daarop er bij werd gehaald, deed vervolgens navraag bij de man.

Joyriden

Volgens hem berustte het gehele incident op een geintje, dat hij en een kameraad beraamd hadden. Na een paar biertjes te hebben gedronken besloten hij en een vriend, wiens identiteit hij niet wou onthullen, om wat te joyriden met de trekker van de vrouw. Met een schroevendraaier werd het landbouwvoertuig gestart en na een paar rondjes stalden de twee de trekker met aanhangwagen in de tuin van de 48-jarige man. Ze zouden hem later terugbrengen. Daar kwam het niet van, omdat de man niet wist hoe hij zonder sleutel de tractor moest starten.

De rechtbank oordeelde dat ondanks het ludiek bedoelde karakter van de actie, de man over de scheef iss gegaan. (ADP)

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.