abonneer nu
dossiers
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Regio

Zaterdag kans op recordlate officiële zomerse dag

Geplaatst op dinsdag 9 oktober 2018 12:42
  • © Pixabay

pinterestmail

Regio - Komende zaterdag wordt mogelijk een recordlate officiële zomerse dag genoteerd in De Bilt. Er is 50 procent kans dat de zomerse 25 graden wordt gehaald. Nog nooit werd het na 10 oktober zomers warm op het landelijk hoofdstation in De Bilt. Dat meldt Weeronline dinsdagmiddag.

Recordlaat werd het op 10 oktober 1921 zomers warm met 25,8 graden. Een officiële zomerse dag op zaterdag 13 oktober zou dus uniek zijn.

De onzekerheid is echter nog groot. De warme lucht is afkomstig vanaf de Azoren en hangt samen met orkaan Leslie die ten zuiden van de Portugese eilandengroep langstrekt. Aan de voorzijde van de storm wordt bijzonder warme lucht richting onze regio geblazen.

Dat het een warme dag wordt staat wel vast. De spreiding in de verschillende berekeningen loopt voor het midden van het land uiteen van 20-25 graden. In het oosten en zuidoosten is de kans op een late zomerse dag 80 procent! De verwachtingen variëren van 23 tot 27 graden. Normaal wordt het halverwege oktober 14 à 15 graden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.