abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Regio

Politie zoekt niet opnieuw in weiland naar Willeke Dost

Geplaatst op maandag 26 november 2018 19:04
  • Het graven in het tweede deel gaat verder. © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Koekange - De politie gaat niet opnieuw in het weiland aan de Koekangerdwarsdijk in Koekange zoeken naar Willeke Dost.

'Waarom niet? Er is al 2 keer op die plek gezocht, er zijn geen nieuwe aanwijzingen en het zoeken houdt daarom op. Een beroep op de betrokkenen: denk goed na over de graafplannen', aldus politiewoordvoerder Paul Heidanus op Twitter. 

Vanmorgen werd bekend dat  Ab Bruintjes en Jan Huzen alsnog een particuliere graafactie naar Willeke Dost op het land achter de woning waar Willeke woonde aan de Koekangerdwarsdijk in Koekange starten. Er is inmiddels een oproep op Facebook gedaan voor vrijwilligers. Als datum is zaterdag 15 december geprikt.

Het tweetal noemt de graafactie van twee weken geleden in alle facetten ‘een showafgraving’. En zegt dat er bij nader inzien helemaal geen toestemming nodig is van wie dan ook om daar te graven. ‘Enkel de schade die wij maken bij het opgraven van Willeke moeten wij vergoeden’, zegt Jan Huzen. ‘Daar hebben wij geen problemen mee.’ 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers