abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Regio

Ronde van Drenthe dwars door gemeentehuis De Wolden

Door Peter Nefkens op dinsdag 11 december 2018 16:42
  • © BRU/Leonora de Vries

pinterestmail

Zuidwolde – De Ronde van Drenthe start op zondag 17 maart niet alleen vanuit Zuidwolde, de wielrenners rijden hun eerste meters ook dwars door het gemeentehuis. Dat maakte sportwethouder Jan van ’t Zand vanmorgen bekend. Het gaat om zowel de mannen al de vrouwen.

De profronde finisht wel gewoon in Hoogeveen. De start in Zuidwolde vergt nogal wat van de logistiek, zo laat Jan van ’t Zand weten. Er is een ambtenaar speciaal belast met de organisatie van dit spektakel. Rond de start wordt het een hele happening, want ook wordt er een podium gebouwd waarop alle deelnemers hun handtekening zetten bij de start. Het is daarna de bedoeling dat de renners via de personeelsingang het gemeentehuis ingaan, om zich op te stellen in de foyer en via de uitgang aan de voorkant het pand weer te verlaten om de Hoofdstraat op te draaien.

Bijzondere start

De organisatie berust ook bij de start geheel in handen van de Ronde van Drenthe zelf, de gemeente stelt alleen het gemeentehuis beschikbaar voor deze bijzondere start. Volgens de enthousiaste wethouder moet met meer zaken rekening worden gehouden, zoals de kerkdiensten die deze zondagmorgen worden gehouden. In het gemeentehuis zelf moeten voor de veiligheid ook bijvoorbeeld matten worden neergelegd.

De toerversie van de Ronde van Drenthe start overigens wel gewoon in Hoogeveen, net zoals de afgelopen jaren. De Ronde is komend jaar extra interessant omdat de VAMberg er beter bijligt dan ooit en van meerdere kanten beklommen gaat worden door het peloton.  Of de Drentse berg scherprechter wordt bij de mannen (profs Hors categorie) en vrouwen WorldTour, moet blijken op 17 maart.

Op vrijdag 15 maart start vanuit Dwingeloo weer de Acht van Westerveld voor vrouwen, een dag later is er een mastersrondje vanuit Hoogeveen en zijn in die startplaats allemaal breedtesportactiviteiten.

Info: www.rondevandrenthe.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.