abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Regio

Poëtische Kopperprent voor schout De Wolden

Geplaatst op woensdag 9 januari 2019 14:48
  • De schout van de gemeente De Wolden, Roger de Groot, toont de nieuwe Kopperprent. Links Matje Hummel. © Gerrit Boer

pinterestmail

Echten - En weer is in het Boekbindcentrum De Hummelhoeve een nieuwe Kopperprent gepresenteerd. Maandagmiddag was het de beurt aan schrijver Gerard Nijenhuis die zijn gedicht, dat op de nieuwste prent is gedrukt, voordroeg aan de vele aanwezigen.

Geheel volgens de traditie werd de eerste prent aangeboden aan de schout van de gemeente De Wolden, burgemeester Roger de Groot. Het was maandag Koppermaandag, in de grafische wereld traditioneel het begin van het nieuwe grafische jaar, zoals dat vroeger voor veel andere gilden ook gold. In De Hummelhoeve wordt de traditie voortgezet door Matje Hummel, die ook dit keer weer de stralende gastvrouw was.

Boekbindcentrum De Hummelhoeve is opgericht door wijlen Bert Hummel en is gevestigd in een oud pand in de rij van het Huus met de Belle en het Kinderwagenmuseum. Het Boekbindcentrum wordt door vrijwilligers gerund en stelt belangstellenden in staat om kennis te maken met de oude manier van het maken van een boek. Daartoe staat een groot aantal antieke machines tot de beschikking.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.