abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Regio

Politie onderzoekt inzet ME in Geesbrug

Geplaatst op Friday 11 January 2019 06:57
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Geesbrug - De politie gaat een vervolgonderzoek doen om te kijken of de ME tijdens de jaarwisseling in Geesbrug goed is ingezet of niet.

Dat meldt RTV Drenthe

Na een gesprek tussen een groepje bewoners uit het dorp met de burgemeester, politie en de brandweer is dat besloten. Er was gisteravond een bespreking in dorpshuis De Tiphof. Anderhalve week geleden liep het in Geesbrug uit de hand tijdens de jaarwisseling. 

Er was een groot vuur op straat met een grote groep jongeren eromheen. De politie was in afwachting van de brandweer. De sfeer werd grimmiger; er werden vernielingen gepleegd en de weg werd geblokkeerd met betonnen bloembakken. Om de brandweer veilig te kunnen laten werken, moest de straat vrij worden gemaakt. Daarvoor bleek de inzet van de ME noodzakelijk. 

Er is na gesprekken meer informatie vrij gekomen via de inwoners van het dorp. Daarom is een vervolgonderzoek noodzakelijk, vindt de politie. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.