abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Regio

Politie onderzoekt inzet ME in Geesbrug

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 06:57
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Geesbrug - De politie gaat een vervolgonderzoek doen om te kijken of de ME tijdens de jaarwisseling in Geesbrug goed is ingezet of niet.

Dat meldt RTV Drenthe

Na een gesprek tussen een groepje bewoners uit het dorp met de burgemeester, politie en de brandweer is dat besloten. Er was gisteravond een bespreking in dorpshuis De Tiphof. Anderhalve week geleden liep het in Geesbrug uit de hand tijdens de jaarwisseling. 

Er was een groot vuur op straat met een grote groep jongeren eromheen. De politie was in afwachting van de brandweer. De sfeer werd grimmiger; er werden vernielingen gepleegd en de weg werd geblokkeerd met betonnen bloembakken. Om de brandweer veilig te kunnen laten werken, moest de straat vrij worden gemaakt. Daarvoor bleek de inzet van de ME noodzakelijk. 

Er is na gesprekken meer informatie vrij gekomen via de inwoners van het dorp. Daarom is een vervolgonderzoek noodzakelijk, vindt de politie. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.