abonneer nu
dossiers
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Hoogeveen en het Comité Actie voor Bethesda maakt zich grote zorgen ove...
ignore touch
08-08-2018 om 16:02
Hoogeveen - Ook de derde Pulledag was warm en stralend, met dit keer het thema Straattheater. Veel mensen kwamen een kijkje nemen bij de kraam van de Wereldwinkel Hoogeveen en liepen even de winkel in om de artikelen te bekijken en te kopen.
ignore touch
08-08-2018 om 09:03
Hoogeveen - Een leuke actie bij Huis en Tuin Hoogeveen aan de Europaweg 8.
ignore touch
03-08-2018 om 14:35
Tiendeveen - Golfclub Martensplek heeft zaterdag 4 augustus haar vijfde open dag. Vanuit de vereniging volgen er nog twee, op zaterdag 15 september en 13 oktober.
ignore touch
03-08-2018 om 13:33
Hoogeveen - Sinds kort kunnen mensen niet alleen voor een praatje of een kopje thee of koffie bij Tearoom The Treasure terecht, maar ook voor overheerlijke vlaaien, natuurbrood en ijs om je lippen bij af te likken.
ignore touch
02-08-2018 om 11:47
Hoogeveen - Het is inmiddels een traditie in augustus: Hoogeveen Culinair. De voorbereidingen voor de tiende editie zijn alweer in volle gang.
ignore touch
01-08-2018 om 17:01
Hoogeveen - De hitte was van invloed op het programma van de tweede Pulledag in de Wereldwinkel Hoogeveen. Het fietsen op een hometrainer kwam te vervallen, omdat zo'n inspannende activiteit niet verantwoord was met een temperatuur van boven de 30°. Wél trok een fairtrade-aangeklede fiets de aandacht. Helaas werden er niet genoeg lootjes verkocht, zodat de cadeaumand niet verloot kon worden. Op de derde Pulledag is er een nieuwe kans. De laatste. 's Middags tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken.
ignore touch
01-08-2018 om 14:56
Hoogeveen - Sinds vorige week dinsdag zijn Gall & Gall en Albert Heijn aan de Griendtsveenweg weer geopend. Dit na een grote verbouwing.
ignore touch
27-07-2018 om 09:55
Hoogeveen - Jubilarissen, personeelsfeesten, huwelijksaanzoeken, vrijgezellenfeesten, bruiloften, Abrahams of Sarahs, gala’s, kinderfeesten. Waarvoor de limousine ook wordt ingezet, één ding is zeker: er wordt indruk mee gemaakt.
ignore touch
26-07-2018 om 14:18
Fluitenberg - Restaurant de Herberg sluit op 11 augustus tijdelijk haar deuren voor een metamorfose. Niet alleen het restaurant is aan vernieuwing toe, maar ook de naam en de huisstijl gaan volledig op de schop.
ignore touch
26-07-2018 om 12:51
Zuidwolde - De nieuwe Aldi-vestiging aan de Wethouder Klunderstraat wordt vrijdag om 8.00 uur feestelijk geopend. De opening wordt verricht door wethouder Ten Kate samen met filiaalleider Gerard Sewüster.
ignore touch
25-07-2018 om 15:45
Hoogeveen - De eerste Pulledag, op donderdag 19 juli, was warm en zonnig. Het thema was 'Muziek op straat' en dat was duidelijk hoorbaar.
ignore touch
25-07-2018 om 13:46
Hoogeveen - Hema Hoogeveen heeft onlangs de lancering gevierd van de Hema Foundation. De foundation zal zich iedere drie jaar richten op een thema dat bijdraagt aan een inclusieve samenleving.
ignore touch
25-07-2018 om 11:41
Hoogeveen - De gemeente Hoogeveen en uitgeverij Akse Media in Den Helder zijn gestart met de voorbereidingen van de nieuwe gemeentegids. Ook dit jaar kan de gids een handige leidraad zijn bij het zoeken naar informatie over de gemeente.
ignore touch
( Advertorial )
Niemand is onmisbaar. Totdat je de weer de zoveelste invaller moet inwerken. Of totdat je beste verkoper maanden lang is uitgeschakeld. Dan blijkt opeens in de praktijk dat niet iedereen zo makkelijk te vervangen is. Daarom beseffen steeds meer werkgevers dat het beter is om in te zetten op duurzame inzetbaarheid.
ignore touch
19-07-2018 om 15:53
Zuidwolde - Rabobank Het Drentse Land heeft het meubilair van Servicepunt Zuidwolde geschonken aan Taalpunt Zuidwolde.
ignore touch
19-07-2018 om 14:17
Zuidwolde - Het was vorige week woensdag een feestje voor Rochella van der Molen toen zij samen met haar moeder en zus afrekende bij de D.I.O. drogisterij in Zuidwolde.
ignore touch
19-07-2018 om 11:14
Hoogeveen - De komende zes Pulledagen zijn voor de Wereldwinkel Hoogeveen een stimulans om allerlei speciale activiteiten te organiseren. ‘Met onze activiteiten passen wij ons op eigen fairtrade wijze aan bij de thema's die tijdens de Pulledagen aan bod komen’, vertelt Cecilia Rosdorff van de Wereldwinkel Hoogeveen. ‘Iedere Pulledag staan wij met een kraam buiten voor de winkel. Wij verkopen uiteraard fairtrade producten, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. De eerste drie Pulledagen verloten wij een prachtige mand vol fairtrade moois.’ Als op 19 juli het thema Muziek op straat aan de orde komt, wordt er 's middags ook bij de Wereldwinkel muziek gemaakt en er is een keur aan fluitjes te koop. Tijdens de Pulledag van 26 juli, als het thema Fietsen is, wordt de etalage hierop aangepast en kunnen kinderen op een hometrainer kilometers maken, voor een fairtrade prijsje. Straattheater is het thema voor de Pulledag van 2 augustus. Dan kunnen kinderen zich 's middags gratis laten schminken en wordt de laatste cadeaumand verloot. De vierde Pulledag op 9 augustus staat in het teken van Europa. Cecilia Rosdorff: ‘Dan organiseren we een vlaggenspel. De juiste vlag dient bij het juiste land geprikt te worden.’ Tijdens de vijfde Pulledag op donderdag, 16 augustus, mogen kinderen een clown een neus geven. Het thema is dan Circus. Wie wil, krijgt zelf een clownsneus geschminkt. Op donderdag 23 augustus is de laatste Pulledag en dan is het thema Sport. ‘In de Wereldwinkel maken we er een sport van om kinderen 'alles wat kan vliegen' te laten tellen.’ Wie het juiste getal raadt, wint uiteraard iets wat kan vliegen.’ Door middel van al deze ludieke activiteiten hoopt de Wereldwinkel Hoogeveen op meer dan gewone belangstelling tijdens de komende Pulledagen.
ignore touch
18-07-2018 om 14:22
Emmen/Assen/ Hoogeveen/Coevorden - Het bedrijf Bezorgland.nl is niet alleen meer actief in Emmen en omstreken. Begin dit jaar ging het bedrijf de concurrentie aan met Thuisbezorgd.nl en wegens succes wordt het platform nu opgepakt in onder meer Assen, Hoogeveen en Coevorden.
ignore touch
( Advertorial )
Bedrijven kunnen duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers niet langer negeren. Natuurlijk was het altijd al belangrijk dat oudere medewerkers zo lang mogelijk goed bleven functioneren. Maar inmiddels zijn duurzaam inzetbare medewerkers voor bedrijven van levensbelang.
ignore touch
( Advertorial )
Een container voor plastic, restafval, gft-afval en soms ook nog voor papier. Sommige huishoudens hebben zelfs twee containers voor een afvalsoort. Een doorn in het oog, zou je denken. Zeker wanneer ze in je voortuin staan, je ertegen aankijkt vanuit het keukenraam of vanaf je terras.