abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Actueel

Henderikus Bos is 25 jaar Echte Bakker

Geplaatst op woensdag 7 februari 2018 11:15
  • © Bakkersgilde

pinterestmail

Hoogeveen - Henderikus Bos in Hoogeveen is 25 jaar Echte Bakker. In 1993 meldden Henderikus en Alice het bakkersbedrijf aan bij het landelijk opererende Gilde van kwaliteitsbakkers.

Na 25 jaar voldoet de bakkerij nog steeds ruimschoots aan alle eisen die het gilde stelt aan de leden en dus ontvingen Henderikus en Alice de Gouden Speld uit handen van directeur van de Stichting, Geert Caniels.

In 1993 begonnen Henderikus Bos en Alice van Klinken hun eigen bakkerij. Voor Henderikus, die opgroeide in een heuse bakkersfamilie, ging hiermee een langgekoesterde wens in vervulling.

Het begin was beste spannend maar door hard werken, gedrevenheid en vakmanschap is het bedrijf na 25 jaar uitgegroeid tot een bloeiende bakkerij en winkel waar klanten allerhartelijkst worden ontvangen.

Echte Bakkerspeld

Vorige week ontvingen Henderikus en Alice de gouden Echte Bakkerspeld uit handen van Geert Caniels, directeur van de Stichting Echte Bakkersgilde. Hij prijst het echtpaar omde nooit aflatende passie voor het ambacht en de kwaliteit van de specifiek Drentse specialiteiten zoals de Drentse Heidekoek en Drentse Turfjes.

Dit gele Bakkersgilde-logo staat voor bewezen kwaliteit, vakmanschap en passie. Elk jaar opnieuw bewijzen de bakkers dat ze dit logo waard zijn. Producten worden door het jaar heen door het Nederlands Bakkerij Centrum beoordeeld op kwaliteit.

Wordt de strenge norm niet gehaald, dan mag het logo niet gevoerd worden. Ook de winkel moet voldoen aan tal van eisen op het gebied van hygiëne en uitstraling. Vandaar dat ook niet elke bakker zich Echte Bakker mag noemen.

Waardevol contact

Alice: ‘In het begin waren we nog echt zoekende hoe we de verkoop en marketing aan moesten pakken. Daar heeft het gilde ons heel goed bij geholpen. Ook het contact met collega Echte Bakkers was en is heel leerzaam: we kunnen nog steeds bij elkaar terecht als het nodig is en dat ervaren we als heel waardevol.’

Al snel stroomden de felicitaties binnen via Facebook, maar ook de klanten in de winkel lieten zich niet onbetuigd. In de jubileumkrant die speciaal is uitgebracht geven Henderikus en Alice een kijkje achter de schermen van 25 jaar passie voor brood en banket. Ook melden ze daar: ‘Wie jarig is trakteert’, en met een mooie tas vol voordeel vieren ze het feest met alle klanten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.