abonneer nu
dossiers
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De 49-jarige Marcel Hoogerbrugge werd woensdag 20 december 2017 in zijn ...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Actueel

Apotheek de Weide is beste apotheek van Nederland

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018 08:12
  • © Nanda Mannes

pinterestmail

Hoogeveen - Apotheek de Weide is verkozen tot de beste apotheek van Nederland. De medicijnverstrekker in Hoogeveen behaalde in 2017 de hoogste score in het Onderzoekprogramma Kwaliteit Apotheken.

In totaal namen 909 apotheken deel aan het programma van onderzoeksbureau AMP, dat sinds 1994 een landelijke toetsing houdt. De apotheken werden steekproefgewijs beoordeeld op de kwaliteit van hun farmaceutische zorg- en dienstverlening.

Het afgelopen jaar werden de apotheken via zes onderzoeken getest. Vier keer kwam er een mystery guest langs met een zorgvraag. De getrainde waarnemers registreerden daarbij aan de hand van gevalideerde checklists wat er gebeurt aan de balie. De normen waren vastgesteld door onafhankelijke deskundigen, zoals Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Verder is er een keer een waarnemer meegegaan met een bezoekend patiënt en werd de apotheek een keer gebeld met een vraag.

Een jaar lang

Apotheek de Weide kwam als beste uit het onderzoek en mag zich een jaar lang de beste apotheek van Nederland noemen. Het team van de apotheek bestaat uit zeventien medewerkers, die het behalen van de titel dinsdag vierden met een feestelijke uitreiking in de eigen praktijk.

De provincie Drenthe kende nog een notering in de top tien. Service Apotheek Zuidwolde eindigde namelijk op de zesde plek.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.