abonneer nu
dossiers
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
De 49-jarige Marcel Hoogerbrugge werd woensdag 20 december 2017 in zijn ...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Actueel

Mement Gedenkstenen viert jubileum

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 14:53
  • © Foto Jacqueline Kraak

pinterestmail

Oldemarkt Het is werk waar veel bij komt kijken. ‘Want een mooie gedenksteen of urn is, is vaak heel persoonlijk. Dat vind ik ook zo boeiend aan het werk,’ vertelt Martin Kraak van Mément Gedenkstenen. Zijn bedrijf bestaat dit jaar alweer tien jaar. De passie voor zijn job is in die periode alleen maar toegenomen. ‘Het contact met mensen vind ik erg belangrijk. De manier waarop je een dierbare wilt herinneren en gedenken, is voor iedereen anders. Ik doe er alles aan om in te spelen op de specifieke wensen van elke klant,’ aldus de eigenaar van het jubilerende bedrijf.

De aandacht en vakkundigheid die hij in zijn werk stopt, is niet onopgemerkt gebleven. Mément is een begrip in de hele regio, van Steenwijk tot Heerenveen en van Giethoorn tot in de Noordoostpolder. In het sfeervolle bedrijfspand aan de Boterberg in Oldemarkt ontvangt Martin zijn klanten. De indrukwekkende showtuin toont prachtige voorbeelden van grafstenen en urnmonumenten. Binnen in de ontvangstruimte kan in alle rust worden doorgesproken over het materiaal, de belettering en bijpassende vazen en lantaarns. Uit ervaring weet Martin dat bij het uitkiezen van een gedenksteen een hoop komt kijken. ‘Dat is vaak meer dan menigeen verwacht. Het geeft mij veel voldoening om mensen te helpen bij het maken van de juiste keuzes.’ Behalve het maken en plaatsen van gedenkstenen, draagt Mément zorg voor de restauratie en het onderhoud van grafwerk. ‘Ook dat is dankbaar werk,’ vindt Martin. ‘En ik doe alles zelf. Ik sta persoonlijk borg voor de zorgvuldigheid en aandacht die mensen verdienen in moeilijke situaties in het leven.’

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum heeft Mément Gedenkstenen dit jaar een aantal prachtige aanbiedingen. Meer weten? Bel 0561 - 451174 of kijk op www.mement.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.