abonneer nu
dossiers
De 8-jarige Sharleyne valt op 8 juni 2015 van flat de Arend in Hoogeveen...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
De Cascaderun is de jaarlijkse hardloopwedstrijd in Hoogeveen.
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Actueel

Samenwerken voor sterkere loopbanen in Drenthe

Geplaatst op Thursday 12 April 2018 16:52
  • © Kim Stellingwerf

pinterestmail

Hoogeveen - Met taart en bubbels werd er feestelijk geproost op een Drentse samenwerking ‘Personeelsmobiliteit Drenthe’. ‘Samen sta je sterker en kan je veel meer bieden’, was de gedachte van Angelic Bloemberg.

Ze werkte tien jaar in haar eigen bedrijf in Hoogeveen. Vanaf vandaag pakt ze de regie in een samenwerking met voorlopig 6 andere (Noloc erkende) loopbaanprofessionals in Drenthe. Specifiek voor Drenthe, omdat ondanks het aantrekken van de arbeidsmarkt, het nog specifieke vaardigheden vraagt om werk te vinden dat bij je past.

De overheid lanceerde een tijdje geleden een nieuwe subsidieregeling: een ‘Ontwikkeladvies 45plussers’. Bepaalde doelgroepen kunnen gebruik maken van gratis loopbaangesprekken. ‘Loopbaanadvies, outplacement, re-integratie, coaching en vitaliteit zijn de speerpunten van Personeelsmobiliteit Drenthe. Nu de overheid zich beraadt over een Werk-APK staan wij er, in Drenthe, al klaar voor.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.