abonneer nu
dossiers
In Luchtpost vertelt Gerrit Boxem elke week een bijzonder luchtvaartverh...
Lees hier alles over de overval op Chinees-Indisch restaurant Lotus op d...
Lees hier alle nieuwtjes over het internationale Hoogeveen Schaaktoernooi.
Vind hier alle artikelen over de Open Bedrijvendag in Hoogeveen.
Actueel

Notariskantoor houdt inloopdagen

Geplaatst op vrijdag 4 mei 2018 08:49
  • © Arjen Prins

pinterestmail

Hoogeveen - De Hoogeveense vestigiging van notariskantoor Tijdhof Daverschot & De Jong Posthumus Notarissen heeft dinsdag 24 april een inloopdag over familierechtvraagstukken gehouden. Deze dag werd drukbezocht. Op 8 mei komt er een vervolg.

De deur stond de hele dag open om geïnteresseerden, zonder afspraak, vrijblijvend te ontvangen en hen te adviseren over concrete vragen zoals: 'Waarom zou ik een testament maken?' of 'Wat is nu eigenlijk precies een levenstestament?'. Notaris Arjen Prins zegt hierover: ‘Steeds meer mensen zijn zich bewust van de risico's, in juridische zin, van ouderdom en de daarmee gepaard gaande gebreken. Dementie, TIA's en andersoortige medische problemen zorgen er soms voor dat familievermogens op slot worden gezet doordat een bewind hierover moet worden uitgesproken. In dat geval ontstaan - mede gelet op de huidige financieringsstructuur van de zorg - soms hele ingrijpende gevolgen. Het is dan heel fijn om mensen hierover tijdig te informeren en samen met hen verstandige keuzes te maken.’

Nogmaals inloopdag

Op 8 mei opent het kantoor nogmaals haar deuren voor belangstellenden. ‘Iedereen die geïnformeerd wenst te worden, zeker ook mensen die nog niets geregeld hebben of hun stukken al lang geleden hebben opgemaakt, is van harte welkom om geheel vrijblijvend even langs te komen. In een kort persoonlijk gesprek proberen wij voor iedereen de meest relevante aandachtspunten te signaleren en hierover te adviseren. Doordat wij dit met een groot team van collega's doen, is de wachttijd veelal beperkt. Mocht het 8 mei niet schikken dan kan gerust een afspraak worden gemaakt voor een andere dag. Dat is op zich geen probleem’, aldus de notaris.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.