abonneer nu
dossiers
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Iedereen heeft wel een verhaal. Dat blijkt wel uit de rubriek De buren v...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Hoogeveen en het Comité Actie voor Bethesda maakt zich grote zorgen ove...
Actueel

Arvick uit Hoogeveen wint titel Drentse Startup van het jaar 2018

Geplaatst op woensdag 13 juni 2018 13:45
  • Arvick nam de prijs stralend in ontvangst. © Drentse Startup

pinterestmail

Hoogeveen - Het Hoogeveense bedrijf Arvick heeft vorige week de prijs ‘Drentse Startup van het jaar 2018’ bemachtigd. Arvick bleef de andere finalisten Cleverdesk en Storage Share voor. De winnaar ging behalve met de eer ook met de prijzenpot van 2.500 euro naar huis.

‘Op moment’

Arvick zet bouten moeren ‘op moment’. CEO Henk van den Berg: ,,Een bout is eigenlijk een veer. We rekken bouten een beetje uit. Alle bouten zetten we in windmolens met dezelfde kracht vast waarmee ze allemaal op hetzelfde moment staan. Dan heb je gelijke druk en een kwalitatief betere verbinding.

De drie bedrijven moesten zich aan de jury presenteren met een zogeheten pitch. Arvick beet het spits af en bracht onder belangstelling. Naast de pitches van Cleverdesk en Storage Share vertelden ook TopDutch-campagneleider Gerard de Boer, Vasco Rouw van VascoGames en de burgemeester van Emmen boeiende verhalen over op het publiek.

 

Moeilijke beslissing

De jury liet weten dat ze de beslissing na de pitches zeer moeilijk vonden. ‘Moeilijker dan gedacht’, liet juryvoorzitter Ronald Klarus weten. ‘Wij krijgen vooraf natuurlijk de businessplannen van alle drie. Op basis daarvan hadden we wel een grote kanshebber in gedachten. Maar nadat we de pitches hadden gehoord, was er toch wel een flink overleg nodig. Ze hadden alle drie een goed verhaal, allemaal in een andere richting.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.