abonneer nu
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Elke week reikt de Hoogeveensche Courant een Taart van de Week uit. De t...
Het centrum staat 29 april voor de derde keer in het teken van Modestad ...
Bijzondere hobby's, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Couran...
Actueel

Hema Hoogeveen leest voor

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 14:33
  • 0

pinterestmail

Hoogeveen - Wil je leren voorlezen aan je (klein)kind? Een brief schrijven? Een e-mail typen? Dat kan, met Hema.

Afgelopen week lanceerde Hema de onafhankelijke Hema Foundation die zich onder meer inzet voor taalvaardigheid. De eerste activiteit is een voorleesmiddag op woensdagmiddag 11 juli in meer dan 75 Hema-winkels door heel Nederland. Medewerkers, de winkelmanager of trouwe klanten lezen die middag een verhaal van Jip en Janneke voor. Ook in Hoogeveen. Daarnaast kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar samen met hun familieleden aan de slag met taalspelletjes.

Positieve impact

Goed kunnen lezen en schrijven kan een grote positieve impact hebben op het dagelijkse leven. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen hier grote moeite mee. De Hema Foundation stimuleert lezen en schrijven door het organiseren en ondersteunen van taalactiviteiten voor jong en oud. Zoals deze voorleesmiddag voor kinderen en hun familie. De foundation zal zich iedere drie jaar richten op een thema dat bijdraagt aan een inclusieve samenleving.

Iedereen is woensdag 11 juli welkom bij Hema Hoogeveen, op de eerste verdieping. Deelname is gratis. Het programma begint om 15.00 uur. Na een welkom, wordt om 15.15 uur gestart met voorlezen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.