abonneer nu
Actueel

Hoogeveense Bianca Brommer vertrekt vrijdag naar EK Jeugdbowlen in Finland

Geplaatst op woensdag 5 april 2017 11:52
  • Bianca Brommer vertrekt vrijdag naar EK Jeugd in Finland. © NBF

  • Bianca Brommer vertrekt vrijdag naar EK Jeugd in Finland. © NBF

  • Bianca Brommer vertrekt vrijdag naar EK Jeugd in Finland. © NBF

pinterestmail

Hoogeveen - In alle vroegte vertrekken de Nederlandse bowlingteams vrijdag 7 april naar Helsinki, waar zij tot eerste paasdag deelnemen aan de Europese kampioenschappen jeugd (EKJ).

Onder hen is Bianca Brommer (16) uit Hoogeveen. Zij maakt haar debuut in het Nederlands team.

Beloning

Brommer woont en traint in Hoogeveen, maar reist daarnaast het hele land door voor wedstrijden en toernooi. Ook voor trainingen van het Nederlands team moeten zij en haar moeder vaak lange autoritten maken. De beloning voor het harde werken is dat Brommer haar debuut gaat maken op het hoogste podium voor de jeugd. Ondanks dat de jongeling voor het eerst deelneemt zit het niet in haar karakter om genoegen te nemen met het opdoen van ervaring, Brommer zal zich direct willen laten gelden. Het is interessant om te zien hoe het zich verhoudt tot de talenten uit Scandinavië, Engeland en Duitsland.

Verschillende events

Het Nederlands team, dat bestaat uit vier jongens en vier meisjes, speelt in Helsinki verschillende events. Er wordt begonnen met het Doubles Event, daarna volgens het Team Event en het Singles Event. De beste 24 jongens en beste 24 meisjes sluiten het EKJ af met het Masters Event. Vorig jaar wonnen de Nederlandse jongens brons is de Doubles, Team en Singles Events. Het team wordt gecoacht door Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.