abonneer nu
Actueel

Dames Olhaco laten Reflex dichterbij komen

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 15:11
  • © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - De dames van Olhaco hebben zichzelf in de problemen gebracht door de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Reflex met maar liefst 0-4 te verliezen. Door de nederlaag is nummer tien Reflex theoretisch nummer negen Olhaco op vier punten genaderd en is de situatie voor de ploeg van trainer Richard Vondeling er niet rooskleuriger op geworden. De setstanden waren 19-25, 22-25, 27-29, 19-25.

Het zag er voor de wedstrijd zo mooi uit. Bij een zege zou Olhaco ruim afstand nemen van Reflex en zou de ploeg zelfs een paar plaatsen hadden kunnen stijgen. Hoe anders pakte de wedstrijd uit. Reflex bleek een uiterst taaie en gedreven tegenstander te zijn, waar de niet scherpe thuisclub geen voldoende antwoord op had. Olhaco werd er wanhopig van, want wat het ook probeerde, de gasten raapten steeds maar weer de onmogelijkste ballen van de vloer. Daarnaast oogden de gasten feller en was Olhaco niet scherp genoeg in de passing, de blokkering, de verdediging en in de aanval. De bezoeksters toonden zich op alle fronten beter dan de thuisploeg.

Kansen op setwinst

Olhaco kreeg in de tweede en derde set wel kansen op setwinst, maar die kansen werden niet verzilverd, waarna het gretige Reflex wel met de winst aan de haal ging. In de eerste set startte Olhaco met Margit Habing, Nadine Knol, Lisanne Coelingh, Inge Bril, José Dorland, Marloes Prins en libero Lisanne van der Sleen, die niet helemaal fit was en later ook vervangen werd. Vanaf het beginsignaal was al te zien dat Olhaco niet echt scherp was, terwijl Reflex echt de wil om te winnen toonde. De aanvallers van Olhaco misten aanvalspower en José Dorland was vrijwel de enige, die met smashes tot scoren kwam. Reflex sloeg wel door en kwam met 9-16 voor. Bij 17-20 waren er nog kansen voor Olhaco, maar die werden niet benut, waardoor Reflex kon uitlopen naar 19-25. De tweede set begon dramatisch voor Olhaco dat met 5-12 achter kwam en er lukte weinig. José Dorland zorgde met een uitstekende serviceserie ervoor dat de thuisclub terug in de set kwam bij 17-18. Bij 21-22 miste Olhaco de kans op 22-22, waarna de set via 22-25 uit de handen glipte.

In de derde set nam Chloë Huizenga de spelverdeling over van Margit Habing en speelde Olhaco zonder libero, aangezien Lisanne van der Sleen ziek was geweest. In deze set speelde Olhaco redelijk en kwam het bij 15-14 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Door een goede serviceserie van Nadine Knol kwam Olhaco met 24-22 voor, maar weer kon Olhaco het bevrijdende punt niet binnen slaan. In een spannende slotfase ging Reflex alsnog via 27-29 met de setwinst aan de haal en dat was een flinke klap voor de thuisclub. Dat zette zich in de vierde set voort, want ook in deze set was Reflex de betere ploeg en slaagde Olhaco er maar niet in het tij te keren. Het zat Reflex ook vaak mee met knullige ballen via het net en twee fouten van de scheidsrechter, maar de gasten pakten wel de laatste set via 19-25, waardoor de spanning onderin weer flink toegenomen is.

Olhaco-Reflex 0-4 (19-25, 22-25, 27-29, 19-25)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.