abonneer nu
Actueel

Strijdlustig Thrianta wint van de koploper

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 17:23
  • Thrianta in actie tegen Emmeloord tijdens een eerdere wedstrijd. © Andre Weima

pinterestmail

Oosterwolde - Thrianta reisde zaterdag af naar Oosterwolde om hier aan te treden tegen KV DIO. Het einde van de zaalcompetitie is inmiddels in zicht. KV DIO staat momenteel eerste op de ranglijst en Thrianta staat derde. Coach Vincent Bout wees het team erop alles op alles te zetten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Thrianta startte de wedstrijd in de volgende opstelling, in de aanval Marleen Kramer, Sandra Olde, Jonathan Verstegen en Giel Bisschop. In de verdediging Lisanne Hoitinga, Jorinde Smink, Maurice Kikkert en Geert Bremmer.

Al snel werd duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Mooie aanvallen werden opgezet, wat vlot resulteerde in een stand van 5-5. KV DIO wist als eerste een gat te slaan en ging de rust in met een stand van 14-11.

Het team kreeg op het hart gedrukt van trainer Vincent Bout dat een overwinning er echt in zit. Thrianta kwam sterk uit de kleedkamers en wist het gat te dichten naar een gelijke stand, 14-14. KV DIO kon nog één moment op voorsprong komen, maar Thrianta sloeg zich er doorheen en zette de juiste mensen in de punt. Dit zorgde voor fantastische doelpunten. Van 20-25 werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met een eindstand van 23-28.

Thrianta staat nu één punt achter de koploper KV DIO. De koploper speelt volgende week tegen KV Emmeloord, die gelijk staat qua punten met Thrianta. Het beste scenario is dat deze ploegen de wedstrijd eindigen met een gelijke stand.

Het is volgende week de taak van Thrianta om de punten niet weg te geven aan Harkema. De wedstrijd begint om 17.15 uur in thuishaven Het Activum. De spelers hopen op veel publiek, want zij kunnen de steun hard gebruiken in deze zenuwslopende race naar het kampioenschap.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.