abonneer nu
Actueel

Hoogeveen afgetroefd door Noordster

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 17:09
  • © Hugo Faber

pinterestmail

Oude Pekela Het is na de winterstop nog geen feest bij Hoogeveen. Na wat ongelukkige gelijke spelen werd zondag ook voor het eerst dit seizoen verloren. Uit bij Noordster was Hoogeveen niet zakelijk en vooral niet fel genoeg.

Er waren best wat excuses te bedenken. Het veld was nat, hobbelig en zwaar. Spelmaker Reinders was er niet en op een aantal momenten zaten de beslissingen van scheidsrechter Pals niet bepaald mee.

Te weinig passie bij Hoogeveen

De kern was echter dat Hoogeveen zeer matig speelde. Te weinig tempo en te weinig passie. Hierdoor bracht het tegenstander Noordster de kans om Hoogeveen afte straffen. Dat deden de gastheren ook.

Hoogeveen begon met een opvallend blok achterin, waarin Kreeft en Van Dijk naast zich Kleinheerenbrink kregen. De backs Mohamed en Yildirim konden zo hoger op spelen. Maar het was stroef wat Hoogeveen liet zien. Noordster kreeg via Wever ook de eerste open kans, maar oog in oog met Borgman schoot hij naast. Een minuut later was Hartman dichtbij, maar oog in oog met doelman Sinot zag hij laatstgenoemde redden. In de tiende minuut was het wel raak. De nagenoeg foutloos spelende Kleinheerenbrink schoot vanaf 20 meter binnen.

Hoogeveen gaf weinig

Hierna zakte het behoorlijk in. Hoogeveen was anders dan wat schoten niet gevaarlijk en Noordster wist ook geen enkele kans te creëren, ondanks soms gevaarlijke uitvallen. Hoogeveen had na de rust nog wat kansen. Hartman zag zijn inzet gepakt door de doelman en Van Dijk zag diezelfde doelman knap redden op een lastige kopbal na een hoekschop. Het was niet best, maar Hoogeveen gaf weinig weg.

In de zeventigste minuut was het uit een corner toch ineens Boneschansker die hard de 1-1 binnenkopte. Daar ging een duidelijke overtreding op Kreeft aan vooraf, maar die werd niet gezien. Maar Hoogeveen liep vooral zelf te prutsen. Een dikke minuut later was het 2-1. Dun schoot een strafschop binnen nadat Borgman Wever tot vallen bracht binnen de zestien. Hoogeveen kon hierna opvallend genoeg ineens druk genereren.

In de 86e minuut werd het 2-2. Zwikkker zette voor en vlak voor Hartman kon binnenwerken was de bal via Drent al achter de lijn gewerkt. Een minuut later was het bijna 2-3, toen Hartman een teruggelegde bal van Dekker net naast schoot. Toch ging het nog mis. Manning speelde een bal hopeloos in, de counter was scherp en Wieringa legde de doorgebroken aanvaller neer. Rood en een strafschop die wederom door Dun werd binnengeschoten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.