abonneer nu
Actueel

Elim leidt puntverlies

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 18:58
  • © Henk Veld

pinterestmail

Groningen Sc Elim reisde zaterdag met een bus vol supporters en goede bedoelingen richting het Groningse Lycurgus. De wedstrijd eindigde in een teleurstellend gelijkspel (1-1).

Het hoofdveld werd onbespeelbaar verklaard en daarom is uitgeweken naar kunstgras op het naastgelegen terrein. Het was Prijs die keeper Lint binnen de eerste minuut al tot redding moest dwingen.

Even later bracht de paal redding op een prachtige kopbal van Boertien uit een vrije trap. Deze wedstrijd waren er veelvuldig spelonderbrekingen door ruw en hard spel van Lycurgus zijde waarop Elim zich op enig moment ook mee liet slepen maar het slechts één gele kaart in de totale wedstrijd opleverde voor Gruppen.

Vrije trap na fikse duw

Penninga kreeg een fikse duw en dit werd door scheidsrechter Fokkens bestraft met een vrije trap op randje 16. Deze bal werd keurig weggewerkt en tot ingooi gepromoveerd. De gevaarlijke spits Wuite kreeg het deze middag vooral aan de stok met centrale verdediger Boertien. Er werd menig robbertje uitgevochten om in balbezit te komen of te blijven. Op het volgende schot van Wuite moest Padding redding brengen. Lycurgus kreeg zo halverwege deze helft de overhand en meer balbezit. Er waren nog wat kansjes over en weer, maar de ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Na ruim vijf minuten spelen in de tweede helft werd D. Doldersum onderuit gehaald buiten de 16 meter. De vrije trap hieruit werd een hoge voorzet die door dezelfde Doldersum met het puntje van zijn neus werd ingekopt. Deze goal werd genoteerd als de openingstreffer deze middag (0-1).

Afstandsschot wordt ternauwernood van de lijn gehaald

Een afstandsschot van Lycurgus kon later nog ternauwernood door Benjamins van de lijn worden gehaald. Dit moest een waarschuwing zijn geweest voor Elim, maar want bij het sluiten van de markt kwam Lycurgus op een gelijke stand.

Uit een rommelige spelsituatie waar drie Elim verdedigers elkaar voor de voeten liepen werd op dubieuze wijze de gelijkmaker gescoord (1-1).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.