abonneer nu
Actueel

Olhaco boekt sensationele winst op Tilburg

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 19:39
  • © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - Na twaalf nederlagen op rij was het eindelijk zover. De heren van Olhaco zorgden voor een daverende verrassing door middenmoter en het sterker geachte Tilburg met 3-0 te verslaan. Het was indrukwekkend hoe de ploeg van trainer Dennis Luider de gasten kansloos liet.

Alleen in het begin van de tweede set kon Tilburg iets terugdoen, maar verder was het een knappe demonstratie van een ontketend Olhaco dat sinds lange tijd weer eens een ontzettend hoog niveau haalde en via 25-19, 25-22 en 25-18 overtuigend won.

Olhaco gooide de schroom van zich af en boog de neerwaartse spiraal van de afgelopen twaalf duels om en trad de favoriet vrijuit tegemoet. Na afloop kende de vreugde dan ook geen grenzen, want eindelijk won Olhaco van Tilburg en dat was nog niet eerder voorgekomen. ‘Er is een last van onze schouders gevallen en hopelijk is dit het begin van iets moois,’ riep Dennis Luider na afloop blij uit. ‘We hebben de afgelopen weken veel getraind op blokkering en op service en het is mooi te zien dat juist die onderdelen goed functioneerden en die leverden ons veel punten op. Ik heb eigenlijk nooit het gevoel gehad dat we zouden verliezen. Deze zege geeft ons vertrouwen en nu is het zaak dit vol te houden.’ Ook Gert Jan Bril was erg tevreden met de verrassende, maar erg belangrijke driepunter. ‘Ja, we speelden met veel overtuiging en we hadden niets te verliezen. We speelden vrijuit en ons tactisch plan hebben we goed uitgevoerd. Deze zege biedt perspectief, want het zat er al weken in, maar nu kwam het er eindelijk uit. Men had ons misschien al volledig afgeschreven, maar oh, wat hadden we deze punten hard nodig.’

Olhaco startte met Jarno van Timmeren, Paul Dierdorp, Gert Jan Bril, Sander Kemperman, Rick Seubers, Jheffry Albertoe en libero Dennis Robben. Olhaco begon gretig aan de partij en legde vanaf het begin Tilburg haar wil op. Door een sterke opslag werden de gasten zwaar onder druk gezet en daar bezweek de middenmoter onder. Olhaco denderde naar een ongekende 19-8 voorsprong en een oorwassing leek in de maak. Tilburg kwam echter sterk terug, omdat Olhaco even niet thuis gaf en de angst sloop schijnbaar in de ploeg, waardoor Tilburg weer even hoop kreeg bij 22-18. Het was de goed spelende Gert Jan Bril, die twee keer scoorde en zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong sloeg: 25-19. De eerste klap was uitgedeeld, maar al eerder was Olhaco na een sterke eerste set weggezakt en dat leek in het begin van de tweede set weer het geval. Tilburg spurtte naar 2-7 en de wedstrijd leek even te kantelen. Olhaco liet dat in tegenstelling tot eerdere wedstrijden niet toe en krabbelde sterk terug en kwam voor met 14-10. Daarna ontstond een spannende slotfase, waarbij Sander Kemperman weer ouderwets op dreef was, maar de hele ploeg speelde sterk en won de tweede set knap met 25-22. Het punt was binnen, maar Olhaco wilde meer en hield het niveau van de eerste twee sets in de derde set uitstekend vast. Jheffry Albertoe, Sander Kemperman en Rick Seubers bestookten de aangeslagen Tilburgers met moeilijke opslagen en de gasten wisten er zich geen raad mee. Bij Olhaco lukte alles en Tilburg slaagde er maar niet in vat te krijgen op het sterke spel van de gastheren. De derde set sleepte Olhaco vrij eenvoudig binnen via 25-18 en het apres ski feest in de kantine kon losbarsten.

Olhaco-Volley Tilburg 3-0 (25-19, 25-22, 25-18)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.