abonneer nu
Actueel

Dames Olhaco laten ook DIO/B dichterbij komen

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 08:41
  • © Andre Weima

pinterestmail

Bedum De dames van Olhaco hebben de belangrijke wedstrijd om uit de gevarenzone te kunnen blijven bij DIO/B met 3-2 verloren. Daardoor liep nummer tien DIO/B een punt in op nummer negen Olhaco, dat nu vijf punten voor een promotie-degradatieplaats staat. Olhaco verzuimde om meer afstand te nemen, waardoor het in de komende weken nog spannend wordt of de Hoogeveense dames zich veilig kunnen spelen in de tweede divisie.

Na drie weken vrij te zijn geweest mocht Olhaco eindelijk weer het veld op. Olhaco begon de belangrijke wedstrijd tegen DIO/Bedum met Chloë Huizenga, José Dorland, Inge Bril, Lisanne Coelingh, Marloes Prins, Nadine Knol en libero Lisanne van der Sleen. Olhaco was gefocust op winst en speelde de eerste set goed. De servicepass, waar de afgelopen weken veel op getraind was, liep goed en Chloë Huizenga verdeelde het spel uitstekend. Toen Bedum op 20-24 een bal uit sloeg, stond Olhaco al op de achterlijn de setwinst te vieren, maar ze werden teruggefloten door een netfout. Toch werd de set uiteindelijk met 21-25 gewonnen. Dit was een goed begin van de wedstrijd en het plan was om dit door te zetten. De tweede set verliep echter minder voorspoedig. Er slopen meer en meer fouten in het spel en het werd rommelig in het veld. De achterstand werd niet meer goed gemaakt en de set werd verloren met 19-25.

‘In de derde set moest er wat gebeuren, de fouten moesten eruit en er moest meer gescoord worden. De servicedruk moest omhoog om het Bedum moeilijker te maken,‘ zegt midspeelster Marloes Prins. Het spel van Olhaco werd inderdaad iets beter, maar het bleek niet genoeg, want de set werd verloren met 25-22. ‘In de vierde set moest het dan gebeuren, deze moest gewonnen worden om de wedstrijd nog te kunnen winnen. We kregen de smaak weer beter te pakken en er werden meer ballen verdedigd, maar we kwamen toch op een achterstand. Na een goede serviceserie van Lisanne Coelingh kwamen we weer voor.’

Het slot van de set was zeer spannend. De punten gingen heen en weer en het publiek van Bedum was steeds nadrukkelijker aanwezig. Toch hield Olhaco het hoofd koel en werd de set met 24-26 gewonnen. In de vijfde set keek Olhaco al snel tegen een ruime achterstand aan en deze kon niet meer worden omgebogen. De set werd verloren met 15-11. De wedstrijd werd verloren, maar dankzij de 3-2 loopt DIO/Bedum maar een punt in op Olhaco. ‘Het is aan onszelf om op deze negende plek te kunnen blijven staan en ons daarmee veilig te spelen in de tweede divisie,‘ zegt Marloes Prins.

DIO/B-Olhaco 3-2 (21-25, 25-19, 25-22, 24-26, 15-11)

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.