abonneer nu
Actueel

HZVV geeft in slotfase zege uit handen bij Sparta

Geplaatst op maandag 16 april 2018 13:32
  • © Roelof Olde

pinterestmail

Nijkerk - HZVV leek bij Sparta Nijkerk op een uiterst kostbare 1-2 overwinning af te stevenen. Een kwartier voor tijd kreeg Jos Fidom een rode kaart en dat was het kantelpunt in de wedstrijd.

Daarvoor ging de strijd gelijk op, maar in de slotfase zette Sparta aan en dat leverde vlak voor tijd nog de gelijkmaker op. De spanning onderin neemt enorm toe, want alle staartploegen staan dicht bij elkaar.

HZVV miste de geschorste spelers Alex Zomer en Jan Hup en daarvoor in de plaats kwamen Paul Bangura en Tim Mulder. HZVV begon goed aan het duel en werd al snel twee keer dreigend. Arjan Akkerman kopte in na een voorzet van Tim Mulder, maar doelman Fabian Bouwman keerde de inzet. Kort daarna lanceerde Akkerman Tim Mulder, maar hij schoot naast. Daarna deelde Sparta enkele speldenprikken uit, maar HZVV hield het doel eenvoudig schoon. Na een half uur nam HZVV de leiding, maar kreeg daarbij hulp van doelman Bouwman.

De voorzet van Paul Bangura kreeg de goalie niet onder controle en Marlon Luchtenberg profiteerde. Heel lang kon HZVV echter niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later stond het al weer 1-1. Sparta zette een goedlopende aanval op en Donny van der Wal liet vervolgens Hidde Streutker kansloos. Even later was Sparta al dichtbij de voorsprong. Na een bal over de HZVV-defensie heen verscheen Frank Heus vrij voor Hidde Streutker, die knap redding bracht, maar wel geblesseerd raakte bij die actie. Streutker kon echter doorspelen. In blessuretijd kwam HZVV goed weg toen Ali Alkan vrij voor Streutker opdook, maar miste.

Vier kansen

De gasten begonnen goed aan het tweede bedrijf en kregen vier kansen op een nieuwe voorsprong. Mogelijkheden voor Arjan Akkerman, Tim Mulder, Marlon Luchtenberg en Yoran Popovic werden niet verzilverd. Aan de andere kant bracht Hidde Streutker met moeite redding na een inzet van Jan Struijk. Na een uur kwam HZVV verdiend op 1-2. Jos Fidom gaf de bal voor en de goed spelende Tim Mulder passeerde doelman Bouwman. Het had niet veel gescheeld of Mulder had een minuut later voor de 1-3 gezorgd, maar zijn inzet kon tot corner verwerkt worden. Sparta zocht de aanval en koos vaak voor hoge ballen in het strafschopgebied en HZVV bleef overeind.

Tweede gele kaart

Een kwartier voor tijd kreeg Jos Fidom zijn tweede gele kaart wegens commentaar op arbiter Van Kraay en hij kon vertrekken. Dat was een kantelmoment in het duel dat HZVV goed onder controle had. Sparta zette HZVV onder druk en pompte constant ballen in het strafschopgebied van HZVV. Lang hield HZVV stand, maar een minuut voor tijd moesten de gasten toch capituleren. Jan Struijk zette voor en invaller Junior Albertus kopte raak. Dat was een grote tegenvaller voor HZVV, dat dichtbij een hele belangrijke overwinning was.

Man van de wedstrijd: Paul Bangura

Sparta Nijkerk-HZVV 2-2 (1-1)

31. Marlon Luchtenberg 0-1, 33. Donny van der Wal 1-1, 60. Tim Mulder 1-2, 89. Junior Albertus 2-2. Scheidsrechter: Van Kraay. Rood: Jos Fidom (HZVV) twee keer geel.

HZVV: Streutker; Breukelman (90+5 M. ten Brinke), Manusiwa, Hosseini, Bangura; Akkerman, Luchtenberg (86. Strijker), Valente (82. Joao), Mulder; Fidom, Popovic.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.