abonneer nu
Actueel

Hollandscheveld verliest van BSVV

Geplaatst op maandag 16 april 2018 11:14
mail

Bovensmilde - Hollandscheveld moest zaterdag uit naar Bsvv in Bovensmilde. Het werd een middag om snel te vergeten. Vanaf de aftrap ging Bsvv gelijk in de aanval en dit resulteerde als snel in de 1-0 voor de thuisclub.

Niet echt een begin waarop men zat te wachten, maar na deze goal pakte Hollandscheveld het op en had het het betere van het veldspel. Er werd veelvuldig geprobeerd om via het middenveld met Jeroen Everts en Jan Hagen de aanval te bereiken en dit lukte ook wel een paar keer alleen was de eindpass dan net te kort of onderschepte de verdediging de bal.

Na twintig minuten spelen kwam Hollandscheveld gevaarlijk uit via de rechterkant met Brian Okken. Hij nam de bal goed mee en haalde de achterlijn. Helaas werd de voorzet door de keeper van Bsvv gepakt voordat de er iemand van Hollandscheveld bij kon.

In de laatste minuut van de eerste helft was er een kans met Mike de Jonge die uithaalde van de 16 maar zijn schot werd makkelijk opgepakt door de keeper. Na rust zette Hollandscheveld een goede aanval op over rechts maar de keeper pareerde het schot van Jeroen Everts. Enkele minuten later kwam de genadeslag voor Hollandscheveld. Het was een voorzet van links die panklaar werd gelegd bij de spits van Bsvv. Oog in oog met Lennard Vos faalde hij niet en Vos tekende de 2-0 aan. Thom Koopman speelde zijn eerste minuten na een jaar afwezigheid door een kruisbandblessure. Amper in het veld kreeg hij de bal ingespeeld, hij draaide weg en viel neer. Gelukkig viel het mee en was het meer schrik.

Rechtsback Maurice Talen gaf een bal voor en deze kwam iets anders dan de keeper had gedacht boven hem op de lat terecht. 20 minuten voor tijd was het wederom de tandem Hoogeveen-Homan die toe sloeg.

Eigenlijk een identieke goal als de tweede waarbij Nico Hoogeveen voor gaf op Marten Homan die wederom beheerst binnenschoot achter doelman Vos. Hollandscheveld probeerde de eretreffer nog wel te maken, maar wederom was het de keeper die ternauwernood kon redden. Ook een schot van Jeroen Everts in de laatste fase kreeg niet het resultaat waar de Hollandschevelders nog op hoopte: hij raakte de paal.

Man van de wedstrijd:

geen

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.