abonneer nu
Actueel

Dames Olhaco handhaven zich ondanks nederlaag

Geplaatst op maandag 16 april 2018 15:41
  • © André Weima

pinterestmail

Hoogeveen - De dames van Olhaco hebben in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen een 0-4 nederlaag geleden tegen Bolsward. Ondanks de nederlaag heeft Olhaco zich gehandhaafd in de tweede divisie.

De ploeg van trainer Marcel Veldscholten staat negende, maar kan niet meer ingehaald worden en dat is een hele opluchting voor Olhaco.

Olhaco begon de eerste set met Margit Habing, Elizanne de Vries, José Dorland, Lisanne Coelingh, Lisanne van de Sleen, Nadine Knol en Marloes Prins. ‘Bolsward zette ons direct onder druk, de pass verliep moeizaam en we hadden moeite om voorbij het blok van Bolsward te komen. Er werd weinig direct gescoord vanuit onze kant,’ zegt Marloes Prins.

Frisser

In de tweede set bleef de opstelling gelijk, maar begon Olhaco frisser. ‘Waar we in de eerste set moeite hadden om te scoren, lukte dit in de tweede set een stuk beter.’ Mirte van de Werf serveerde een aantal keren voor Marloes Prins en dit pakte goed uit. Olhaco liep een aantal punten uit, maar Bolsward liet de thuisclub niet te ver vooruitlopen. De pass bleef wisselvallig en de verdediging was niet fris genoeg.

In de derde set bleef de opstelling van Olhaco nagenoeg gelijk, op de spelverdeling na. Chloé Huizenga kwam in de ploeg voor Margit Habing. ‘In deze set werd er meer gevochten en begon het spelletje iets beter te lopen. Er werden meer directe punten gescoord en Bolsward had nu moeite met onze blokkering. Het ging de hele set gelijk op, maar Bolsward trok opnieuw aan het langste eind: 22-25,’ zegt Prins.

Uitgemaakte zaak

In de vierde set bleef de opstelling van de derde set staan. Al vrij snel werd duidelijk dat het een uitgemaakte zaak was. ‘Ja, ons niveau daalde en hier kwamen we niet meer uit. De set werd kansloos verloren met 9-25. Ondanks de nederlaag hebben we ons wel weten te handhaven in de tweede divisie. Het was jammer om de laatste thuiswedstrijd met deze uitslag af te sluiten, maar we zijn uiteraard wel blij met de handhaving.’

Er werd deze wedstrijd afscheid genomen van drie speelsters.

Olhaco-Bolsward 0-4 (13-25, 19-25, 22-25, 9-25).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Hoogeveensche Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.